Тръгна новият парламент, първият ден особено беше голямо шоу, хората

...
Тръгна новият парламент, първият ден особено беше голямо шоу, хората
Коментари Харесай

Правителството на Бай Ставри: проектосъстав

Тръгна новият парламент, първият ден изключително беше огромно шоу, хората са въодушевени, че в Народното събрание още веднъж ври и кипи, откакто последните години тази институция беше превърната в санаториум за заслужили калинки и бюро за елементарен лобизъм.
Това са, естествено, позитивни феномени и поръчки, защото България се води парламентарна република, а не премиерска, джИпчийска или мутрогенична.
Но в тая наша парламентарна република Народното събрание би трябвало да излъчи устойчиво и работещо държавно управление, с което дружно - изпълнителна и законодателна власт - да водят напред и все напред страната идващите 4 години.
За жал това надали ще е допустимо, както предвижда и Тошко Йорданов, водещо лице в най-голямата партия след ГЕРБ (ИТН): “Няма потребност да се лъжем - сподели той. - Този парламент надали ще изкара цялостния си мандат ”.
(Борисов има един цялостен мандат, от три опита.)
Тоест упованията са да стане - “малко вътре, бързо вън ”; или както се пееше в една гавърверсия - “омекна̀ като джапанка, каквото ни свързваше ”; или научно казано - най-вероятно Народното събрание ще се изпразни прибързано.
***
При такова стичане на събитията - в случай че Народното събрание не може да излъчи държавно управление, по Конституция президентът разпуска Народно събрание и сформира длъжностен кабинет, който ръководи до събиране на ново Народно събрание.
Както постоянно, ПРАС-ПРЕС мисли няколко хода напред и към този момент имаме предложение за проектосъстав на кабинета на Радев. Вярваме, че предлагането ни ще възбуди сериозен политически спор, тъй като ПРАС-ПРЕС е постоянен вестник и орган на сериозността!
Ето и състава на служебното държавно управление:
Министър-председател: Бай Ставри, именит жител на Централния софийския затвор , който толкоз години към този момент чака за близка среща от третия тип с нашия политически хайлайф. Той е непоколебим, само че обективен, доста обича майтапите!
Вицепремиер, министър на здравето и хигиената: доцент Атанас Мангъров, дарвинист . Прогресивният доктор ще разчисти Авгиевите кенефи на българската медицина и местата за отнемане от независимост. Централният софийски затвор ще е първата институция в света с реализиран групов имунитет. Той ще вкара в институцията и сексът без защитни средства. Секс с презерватив и (не дай, Боже!) маска, това е все едно да се къпеш с облеклата. Любовта не признава защитни средства, животът е по-силен от предразсъдъците.
Втори вицепремиер, министър на културата и хазарта: Васил Божков, бизнесмен-изгнаник и новополитик, който прокуратурата изгърби, с цел да му бъде халосан бизнесът. Той е стимулиран да си върне от прокуратурата, каквото е останало от сбирката му, и да възроди честния хазарт, всенародното триене на талончета и бастунчета.
Другите министерства ще се ръководят от емблематични Братя, както следва.
Министерството на Мата Хари се оглавява от Братя бобокови. Белким-чунким-санким най-сетне научи народът коя е тая сексуалистка, аферистка, фотографка и шпионка!
Министерството на превоза се оглавява от Братя Вълневи, Чикаго . Братята са сътрудници и спонсори на Цветан Цветанов и партията му, която остана под чертата за пъстрота 45-и парламент. Имат сериозен спедиторски бизнес в Щатите и надлежно - имат разбиране от превоз.
Министерството на туризма и Агенцията на българите в чужбина се поемат от Братя Галеви - някогашни притежатели на Дупница и Ресилово, които бяха съдени и наказани за мутризъм (образно казано), обаче избягаха от България още първия мандат на Бойко Борисов и от този момент контролът им върху бившето феодално притежание бил измършавял. Малко. Значи са си авторитетни, ще се оправят с тоя сектор. То туризмът си е малко или доста мутризъм, изключително у нас.
Министерството на спорта и възраждането на “Бистришките Тигри ” се поема от внуците на Борисов. Трябва да има и последователност!
***
Под някаква форма към държавното управление на анти-статуквото ще бъде притеглен и Владислав Горанов, евентуално като министър без портфейл и без наем.
При Бай Ставри наем не се заплаща!
 
Автор: господин Балев,

Още от ПРАС-ПРЕС:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР