trafficnews.bgЕдин от членовете на семейството ти да умира в ръцете

...
trafficnews.bgЕдин от членовете на семейството ти да умира в ръцете
Коментари Харесай

Три убийства на кучета в Бойково за 24 часа! Кой ще е следващият отровен?

trafficnews.bg

Един от членовете на фамилията ти да умира в ръцете ти, пред очите ти, да гасне за секунди и ти да си безпомощен. 

Безсилен пред жестокостта, пред оскотелите нрави, подтикнали някой да осее с отрова центъра на Бойково, трансформирайки го в минно поле. 

Да чувстваш такова обезсърчение и гняв - губейки четирикракия си другар, който си отгледал от малко пале в шепите си - това пробужда тъга, ражда даже у пацифистите непреодолимо възприятие за реваншизъм, само че работи като усилвател на гражданската емпатия и съпричастност.

Да бъде открит отровителят, да бъде обезпечена защита на живите - и кучета и деца - това е целта и задачата на опечалените хора от Бойково в този миг, написа Трафик Нюз.



Само за няколко часа през неделното утро в Бойково са погубени три живота.

Три фамилии са белязани от тъга, разделяйки се с техните кучета, агонизиращи след поемането на бързодействаща отрова.

Според хората отровата е сложена в парчета месо и сланина, с цел да бъде несъмнено погълната от кучета и котки .

И трите кучета са намерили гибелта си, след разходка на центъра, и тя е настъпила с аналогични признаци.

Отровата е мощно нервнопаралитична, показва една от свидетелките на пагубното ѝ деяние. 

Тони К. също губи домакински любим, с който са израснали децата ѝ. Тя не вижда гибелта на животинката, и Слава Богу, защото Чочо е пълноправен член на фамилията. Животът му угасва за по-малко от 2 часа.

" Дано този, който ги трови, един ден да си получи възмездието. Тичай на воля Чочо, там където си в този момент, няма кой да те спре ", написа пострадалата и макар страданието намира сили да опише за нещастието с една цел - да бъдат защитени още животи и да бъде намерен виновникът за мора. 

През топлите месеци, изключително през уикендите, Бойково е цялостно с хора. Много пловдивчани имат вили там и употребяват да прекарат всяка свободна минута в прохладата на Родопите.

Центъра се напълва с дребни деца и домашни любимци от ранни зори до късна вечер. А в този момент битува най-големият боязън за фамилиите с малчугани - детето им да се допре до отрова и да попадне в организма му, като изходът може да е лeтaлен. От друга страна стопаните са наплашени въобще да припарват с кучетата си в периметъра. 

" Длъжна съм да ви предупредя. Днес в Бойково бяха отровени две кученца, които към този момент не са измежду нас! Хора, апелирам ви внимавайте и избягвайте да ги държите пуснати, както и избягвайте да ги водите по центъра! Не се знае каква е отровата, само че разбрах и видях със личните си очи, че бързо работи! Господ да накаже виновника и се надявам доста скоро да се разбере кой е! ", написа Екатерина С., която също е станала очевидец на зверството. 

Жената е уведомила кмета на селото Иван Пачеджиев, като на мястото до часове са пристигнали и униформени лица, стартирано е следствие.

Днес кучета и котки не се виждат по централните елементи на селото. Дали жертвите са единствено три? И тук ще си разреша персонален коментар - целенасоченото ликвидиране на домашни животни е акт не по-различен от човешкото клане. Това е дело, принизяващо всяка останала човечност, у едно привидно човешко създание. Не съществува претекст и събитие, което да оправдае варварството да отнемеш живот. То е криминализирано, като надалеч " по-леко " закононарушение, но даже в този си тип законовият текст рядко респектира някого. 

Чл. 325б.  

(1) Който, като прояви свирепост към гръбначно животно, му аргументи незаконно гибел, тежко или трайно увреждане, се санкционира с отнемане от независимост до три години и с санкция от хиляда до пет хиляди лв..

(2) Наказанието е от една до три години и санкция от две хиляди до пет хиляди лв., когато действието по алинея 1 е осъществено:

1. от лице, което реализира активност или специалност, обвързвана с развъждане на животни или полагане на грижи за тях;

2. по метод или със средства, рискови за живота на хора или животни, по изключително непосилен метод за животното или с особена жестокост;

3. на обществено място или в наличието на малолетно или малолетно лице;

4. наново.

Всеки отговорен би трябвало да бъде измамен под наказателна отговорност, а наказването да бъде дейно и плануваното най-тежко - затвор.  



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР