Традиционно през месеците април и май се увеличава търсенето на

...
Традиционно през месеците април и май се увеличава търсенето на
Коментари Харесай

Подходящи подправки за агнешко месо

Традиционно през месеците април и май се усилва търсенето на агнешко месо. Когато то е добре приготвено усетът му е възвишен. Приготвянето на съвършеното агнешко месо е обвързвано с някои дребни тънкости, които би трябвало да усвоите.

Преди да подправите месото би трябвало да отстраните непотребната лой и ципи. Подправките се нарязват на ситно и се втриват в месото чрез лой. Опаковайте го плътно с фолио и оставете да престои в хладилника за една нощ. По този метод подправките ще могат да ароматизират месото.

Само по себе си агнешкото е доста ароматно и от време на време няма потребност от мощно подправяне. Нека забележим въпреки всичко кои подправки са подобаващи за него.

 Агнешко бутче с ароматни подправки

Вкусът му се добавя най-добре от аромата на джоджен, риган, мащерка, майорана, кимион, кориандър, розмарин, лимонови кори. Чесънът също е превъзходен за агнешко.

Отиват му още магданоз, девесил и калоферче. Не е нужно да прилагате доста подправки едновременно, изберете няколко, които ви харесват най-вече и подправете с тях.

Подходящ метод за овкусяване на агнешкото е шпиковането. С върха на нож се вършат дребни сечения по месото и вътре в тях се поставят късчета чесън и подправки. След това се оставя да поемат подправките и се пече месото.

Комбинирайте изброените подправки, с цел да извършите вкусно и ароматно агнешко, само че по отношение на солта би трябвало да бъдете деликатни. Никога не солете месото авансово или тъкмо преди печенето. Предварително осоляване ще го изсуши.

Веднъж изпечено месото има потребност от отмора. Оставете го 20 минути, леко покрито с фолио. Така всички отделени сокове ще се върнат още веднъж в месото и няма да се изгубят при разсичане.

 Агнешки ребра

Когато купувате агнешко месо бъдете деликатни, гледайте цвета на мазнината по него. Ако тя е бяла, значи месото е от младо агне, само че в случай че жълтеникава значи, че животното е по-старо.

Прясното месо се съхранява във ледник не повече от три дни, обгърнато във фолио.

След като сте осведомени с вярното овкусяване на агнешко месо, предлагаме да си приготвите агнешко със спанак или агнешко с картофи. Да ви е вкусно!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР