Традиционният чай за китайската култура е невероятен помощник за отслабването

...
Традиционният чай за китайската култура е невероятен помощник за отслабването
Коментари Харесай

Полезните свойства на чая от жасмин

Традиционният чай за китайската просвета е необикновен асистент за отслабването и положителното здраве.

Всички приказваме за потребните свойства на зеления чай, матчата или напитките, извлечени от билки като мента и мащерка. Но рядко засягаме тематиката за чая от жасмин, който в доста аспекти е даже по-добър от тях.

Той също се извлича от растението, от което се основава матчата, белия, черния и зеления чай. Това значи, че и той е богат на същите антиоксиданти, катехини, които към този момент доста проучвания потвърдиха, че са незаместим асистент за отслабването.

 Полезните свойства на чая от жасмин

И това не е единственото, което прави жасминовия чай съвършен за хората, които желаят да отслабнат. Според изследванията, постоянното му пиянство може да форсира темпото за изгаряне на калории с към 4-5%. Дори и да не ви звучи доста, това значи по към 100 спомагателни калории всеки ден, без да вършите нищо повече.

Друга незаменима изгода от този “суперчай ” е усилването на способността на мозъка. Със своите 15-60 мг кофеин и доста количество Л-Теанин напитката може да усъвършенства мозъчните функционалности и краткотрайната ни памет.

 Полезните свойства на чая от жасмин

Същевременно други проучвания демонстрират, че този чай защищава от ред болести като диабет, Паркинсон, Алцхаймер и даже някои ракови болести. Това се дължи точно на високото наличие катехини EGCG и полифеноли. Благодарение на тях и предпазваме сърцето си, когато пием по една чаша жасминов чай всеки ден.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР