Традиционните за българската трапеза туршии и зимнина са не само

...
Традиционните за българската трапеза туршии и зимнина са не само
Коментари Харесай

Проф. Байкова посочи какви храни помагат срещу COVID-19

 Традиционните за българската софра туршии и зимнина са освен доста вкусни, само че и извънредно потребни за повишение устойчивостта на организма против болестотворните сътрудници на външната среда, измежду които е и Covid-19, безапелационна проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика.

Тя посочи, че това е по този начин, тъй като, употребяваните за приготвянето на зимнината плодове и зеленчуци, са расли и зрели по нашите климато-географски ширини, което ги прави доста подобаващи за нашето здраве. 

" Туршиите и киселото зеле да вземем за пример, са потребни, тъй като са съхранили в оптималната степен питателните си свойства, качества и състав. Ферментацията при тяхното консервиране е млечно – кисела, която продължава да създава потребни съставки. Тези млечно - кисели бактерии са доста потребни за липидната обмяна, понижават неприятния холестерол, който създава черният ни дроб. На второ място, те не престават да създават Витамин С, който е имуномодулатор, имуностимулатор, потиска възпаленията и развиването на вирусите в организма на индивида “, разяснява още проф. Байкова, пред БНР.

Тя посочи, че самите млечно-кисели бактерии, като самобитни пробиотици, понижават с към 30 % гнилостните и възпалителни процеси в организма – гастрити, колити, които са подбуда за поява на туморни болести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР