Традиционните годишни награди Икономика на светло“ за 2019 г. и

...
Традиционните годишни награди Икономика на светло“ за 2019 г. и
Коментари Харесай

Връчват наградите „Икономика на светло” 2019

Традиционните годишни награди „ Икономика на ярко “ за 2019 година и представянето на новата стойност на Композитния показател „ Икономика на ярко “ ще бъдат показани на следващия ден от 11:00 часа в залата на Българската телеграфна организация – Българска телеграфна агенция. Това оповестиха Асоциацията на индустриалния капитал в България и Национален център „ Икономика на ярко “, които присъждат оценките.

Участие в събитието ще вземат господин Васил Велев, ръководител на УС на АИКБ, проф. доктор Стефан Петранов, началник на екипа, основал Композитния показател „ Икономика на ярко “ и доктор Милена Ангелова, основен секретар на АИКБ.

Композитният показател „ Икономика на ярко “ е иновация в методологията за следене и премерване на процесите на неофициалната стопанска система, както у нас, по този начин и на европейско ниво. Всяка година неговата стойност демонстрира на обществеността в числов израз каква е цената на светлата част от стопанската система в страната.

Въпреки комплицираната обстановка и ситуацията, подбудена от епидемията от Ковид-19, Националният конкурс за премиите „ Икономика на ярко “ открои забележителни и вдъхновяващи образци за триумфи в битката с неофициалната стопанска система за 2019 година За седма поредна година ще бъдат отличени водещи институции и персони с дейна позиция и принос в ограничението на сивата стопанска система. „ Стандарт ” е медиен сътрудник на събитието. То ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения в сходство със заповедта на здравния министър.

Сред номинираните в Категория „ За нормативен акт или административна процедура, които водят до ограничение на сивата стопанска система и възстановяване на бизнес средата ” са:
Министерство на финансите, отдел “Счетоводно законодателство “  - за измененията в Закона за счетоводството, признати от 44-то Народно събраниеАгенция “Митници ”, Министерство на финансите – за променитев Закона за акцизите и данъчните хранилища, признати от 44-то Народно събраниеНационална организация за приходите, Министерство на финансите – за значителното изменение в Закона за налога върху добавената стойност (ЗДДС) от 2019 година, признато от 44-то Народно събраниеКНСБ – за прокта „ Активно гражданско присъединяване за предварителна защита и ограничение на недекларираната  заетост  в  България “,  финансиран  от Оперативна стратегия „ Добро ръководство
В Категория „ За персона или организация, съдействали за ограничение и предварителна защита на неофициалната стопанска система чрез дейна позиция “ номинациите са:
Лъчезар Богданов (главен икономист) – Институт за пазарна икономикаГлавна ревизия по труда - за неспиращата работа на ГИТ във връзка с недекларираната заетостСофийският трибунал към Сдружение „ Международна асоциация за правораздаване и арбитраж ” -  за практикувания алтернативен  метод  за решение на правни разногласия, комбиниран с някои електронни иновацииТеодора Трифонова, бТВЦветан Петров, Economic.bgИлина  Бисерова – журналист  от Българска  Национална телевизия, водещ и продуцент на предаването „ Бизнес.БГ ”Вестник„ Банкеръ “ и Бистра Георгиева, основен редактор
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР