Този въпрос си задават родените флиртаджии, но ще повече онези,

...
Този въпрос си задават родените флиртаджии, но ще повече онези,
Коментари Харесай

Изневяра ли е флиртът?

Този въпрос си задават родените флиртаджии, само че ще повече тези, на които това рядко се случва и е гарнирано с възприятие за виновност. Или с чувството, че въпреки всичко нещо не е изцяло наред.

И по този начин – невярност ли е флиртът?

Ако отговорът беше еднопосочен и елементарен, нямаше въпросът да се слага въобще. Макар че свръхосвободените с лекост отсичат – не. Аз пък бих попитала на назад – в случай че видите вашата половинка да флиртува с някой различен – ей по този начин, без да му пука, пред очите ви или инцидентно ставате очевидец на тази картинка, ще ви бъде ли прелестно? Ама почтено?

Какво е флиртът? Закачка, смешка с подмятания и разчитане сред редовете, пардон, сред игривите погледи, намеците и инцидентното допиране. В него има ентусиазъм и отприщване на креативните ни импулси, което стартира леко да припомня на метода, по който се чувстваш, когато си влюбен. Да, занимателно е, отпускащо и доста прелестно. Чувстваш се харесван и въздействащ. Но, когато си зает във връзка, на която държиш и тя те прави благополучен, надали това е най-хубавият метод да общуваш с противоположния пол. Защото флиртът е вървене по ръба на бръснач. Остро е, може да заболи и не се знае в кой миг е допустимо да паднеш от другата страна.

Знам, че е нещо безобидно. Но ненапълно и до един миг. Като игра с огъня е – може да си остане един хубав фойерверк, от който да ти се вдигне адреналина, самочувствието и настроението. Но може и да се опариш и да помниш дълго по-късно. Всичко е в мярата, във опцията да финтираш в безобидни граници. Но коя е гаранцията,че без да се усетиш, пристрастен от играта, няма незабелязано да ги преминеш?

Така че – да, флиртът не е още невярност, само че това не му пречи да е на ръка разстояние от нея. То може да бъде преодоляно незабелязано, може преднамерено, а най-вероятно е изобщо да не се стигне до това. Но! Кой знае! И още веднъж се връщам на въпроса от началото – в случай че ти видиш във флиртаджийска обстановка твоят обичан, индивидът, който обичаш, а не просто някак се търпите, ще ти стане ли прелестно? Няма по какъв начин отговорът да е позитивен. Струва ли си да поставяш стойностната си връзка на неуместно тестване поради едното его?

Дай си своя отговор на въпроса невярност ли е флиртът. Нравоучението е обратно, по тази причина попитай сърцето. Но в случай че си същински предан на някого, в случай че си духовно обвързван с него, не мисля, че ще се разфлиртуваш току-тъй – няма да ти иде от вътрешната страна. А в случай че макар че си привързан, флиртовете са твоята буря, намерения си. Дали връзките с обичания не са забуксували, дали нямаш потребност още веднъж някой да те гледа с блеснал взор, а ти още веднъж да си неотразима и въодушевена? Тоест дали връзката ти не се е поизморила, поизхабила и се нуждае от рефреш. Дали за следващ път не можем да видим признаците на нещо друго и по-съществено, а се фокусираме на повърхностността?
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР