Този уикенд десетки видове риби от близки и далечни морета,

...
Този уикенд десетки видове риби от близки и далечни морета,
Коментари Харесай

Риби и стриди гостуват на Маймунарника този уикенд

Този уикенд десетки типове риби от близки и далечни морета,, миди, скариди, раци и други подводни жители ще отидат " на посетители " на маймуните, т.е. в клуб " Маймунарника " в Борисовата градина в София: на 7 и 8 октомври ще се организира шестото издание на гастрономическия фестивал с морска устременост " ".

За първа година октопод няма да се продава на никое място по щандовете на събитието, като аргументите за това са етични и са свързани с. Все отново фестивалът резервира пъстрота си образ и ще се оферират по-екзотични изкушения като японска гьоза, испанска паея, ароматни миксове от непознати подправки, както и ферментирали и мариновани артикули.
Фотограф: Деян Йорданов
се продават авансово през системата на Eventim, както и на място на събитието. Деца под 7 година влизат гратис, домашните любимци са добре пристигнали.
Безкешови игри
Събитието трае от 11 до 21 ч. и двата дни и е напълно безкешово с оглед бързината и хигиената на обслужване: заплащанията стават с цифров портфейл (Google Pay, Apple Pay и др.) или дебитна или кредитна карта.
Фотограф: Деян Йорданов Реклама
Ако платите с Mastercard, може да спечелите излязлата преди броени дни книга The Food Hedonists с подписи на създателите - шефовете Милен Златев и Милен Панев, и международния кулинарен фотограф Илиан Илиев. Книгата ще може да се закупи на място в събота през целия ден, а тяхното особено меню ще може да се опита единствено в събота, 7 октомври, от 14:00 ч. до 16:00 ч. Сред другите награди са първокласни дарове от Mastercard или чаша или бутилка вино от Wine Generator by DiVino.
Какво ще има на щанда с прясна риба Фотограф: Деян Йорданов
Всяко издание през цялото време на феста преди 6 години основният сътрудник " МЕТРО България " разполага голям щанд с прясна риба, поръчана от всички краища на света особено за събитието. Тази година измежду десетките изкушения ще има няколко типа миди, декоративни водорасли, морски демон, морска лястовица, филе от риба меч, риба хамачи, риба папагал, групер, снапер, синя акула и още няколко десетки повече или по-малко познати подводни жители. Ще има, несъмнено, и от най-обичаните у нас сьомга, пъстърва и риба звук, както и стриди на алегорични цена.
Ястия от целия свят - от Испания до Япония
Една от главните аргументи човек да се разноски до Борисовата градина този уикенд си остават заведенията за хранене, които подготвят разнородни морски ястия. 11 са участниците, които ще готвят онлайн. Риба на скара ще притегля посетителите към щанда на " МЕТРО Академия ", обичаните пържени картофки на " Маймунарника " ще са там дружно с още риба, най-вкусните стриди от Нормандия - най-малко съгласно екипа на " Бакхус ", и гьоза очаквайте на щанда на Hamachi-ni, Mini.Bar ще забърка от невероятния си домакински хайвер, италиански сандвич със сардини ще вършат Panuozzo.
Фотограф: Деян Йорданов Реклама
Испанска паея в няколко вариации ще оферират Bismarck, младите готвачи от Talents ще майсторят рибена супа, сърф енд търф и други гурме ястия, пушеците на The Holy Smokes BBQ ще създават балък екмек, единствено с риби от българското море в партньорство с " Черноморски улов " ще готви известният от малкия екран занаятчия Стоян Сейменски на щанда си HamBar, ароматни сандвичи с ферментирали пасти, калмари и пъстърва ще оферират SoFerments.

И въпреки всичко дано има място и за десерт - истинските френски палачинки Le Soleil ще дадат виртуозен кулинарен свършек.
Фотограф: Деян Йорданов Бурканчета, бутилки и кутии с аромати за у дома
Макар и на фокус да е всичко морско, има и спомагателни капризи, от които човек да се въодушеви и да отнесе у дома, с цел да продължи гастрономическите страсти в личната си кухня. Посланиците на локалната кулинария " Черноморски улов " на щанда си ще оферират особено създадени за феста предписания, в това число едновремешното " Ропотамо ". " Какво е ядене без подправки " питаме и отговор не чакаме, тъй като той идва от името на българската компания за ароматни миксове Spizing, чиито десетки смеси за солени и сладки ястия могат да накарат всеки с неспокойствие да твори в кухнята си. Темата не престават Chilli Hills, чиито сосове и пасти са най-вече за смели последователи на лютите чувства, въпреки че имат и някои едвам пикантни допълнения. Вкусна лютеница и други обичани български мезета в бурканче ще приканват на щанда на " Светулката ", зехтини от Гърция и Испания с изключителни качества ще оферират Elly`s Supreme Taste, a растителните зрели сирена от ферментирало кашу на Cheese the queen ще покажат една нова визия за бъдещето на гастрономията.
Фотограф: Деян Йорданов Жадна маймуна хоро не играе
Напитки ще има за дребни и огромни. Нека сутринта стартира с чаша прясно изпечено кафе от количката на Martines Coffee, а след това може да премине към безалкохолен коктейл или подобен на градус, а за какво не и вино или бира? Вариантите са доста, просто е мъчно да си изберем кой да бъде, тъй като желаеме всички. Три марки български крафт бири ще разливат питие - Sepia Brewing, Ша№5 и Metalhead Brewery, три са винените питейни заведения - първият е с бутикови български мазета, подбрани от Wine Generator, вторият е на Casa Rojo с фокус върху Испания, а третият - с най-интересните вносни виновност от Cellar 52.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР