Този Хелоуин ще бъде различен, защото тяхната сага приключва. 45

...
Този Хелоуин ще бъде различен, защото тяхната сага приключва. 45
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Хелоуин: Краят“

Този Хелоуин ще бъде друг, тъй като тяхната сага завършва. 45 години след истинския филм на Джон Карпентър, един от най-популярните и почитани, както от почитателите, по този начин и от рецензията, хорър франчайзи в историята на киното, доближава епичната си и ужасяваща кулминационна точка с „ Хелоуин: Краят “.

Лори Строуд и въплъщението на безспорното зло Майкъл Майърс се изправят лице в лице във заключителен конфликт, какъвто не сме виждали до момента на огромния екран. Само един от тях ще оцелее, само че кой?

След невероятния триумф на трансформиралите се в най-успешните филми от поредицата досега „ Хелоуин “ (2018) и „ Хелоуин убива “ (2021), като режисьор на „ Хелоуин: Краят “ се завръща Дейвид Гордън Грийн, който има упоритостта завършекът на трилогията му още веднъж да предложи на феновете нещо друго.

Действието на „ Хелоуин: Краят “ се развива четири години след събитията в „ Хелоуин убива “ и от този момент никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и написа записките си. След като разрешава духът на Майкъл да диктува и дефинира действителността ѝ в продължение на десетилетия, тя най-сетне е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота.

Но когато младият Кори Кънингам е упрекнат в убийството на момче, на което е бил бавачка, стартира вълна от принуждение и смут, които ще принудят Лори най-сетне да се изправи против злото, което не може да управлява и един път вечно да постави край.

„ Хелоуин: Краят “ още веднъж ще ни води в най-мрачните кътчета на човешката душа и схващане. Филмът ще предложи и на почитателите на поредицата, и на тези, които за първи път ще се сблъскат с безжалостния Майкъл Майърс страховито кинопреживяване, което ще се помни дълго и ще ги приготви по съвършен метод за най-страховития празник в годината!

  Участвайте тук  

„ Хелоуин: Краят “ настава единствено в кината, IMAX и 4DXот 14 октомври, а в дните преди премиерата © Мустак • Мъжката зона ви дава късмет да спечелите двойни кинобилети за кино лентата. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 14 октомври и бъдете подготвени за премия. Успех!

Ден преди формалната премиера на „ Хелоуин: Краят “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата. А тук е прикрит и отговорът на въпроса.

1. Джейми Лий Къртис, която влиза в основната роля на Лори Строуд, е известна като първото „ финално момиче “ . Къртис играе ролята на Строуд повече от четири десетилетия – едно от най-дългите превъплъщения на облици в киното. 

2. През 2018 година дебютира „ Хелоуин “ – първата част от новата трилогия от франчайза. Премиерата на кино лентата е извънредно сполучлива и слага редица боксофис върхове, трансформирайки го в най-касовия филм в 45-годишната история на поредицата , с максимален премиерен уикенд на хорър филм с присъединяване на жена в основната роля.

3. Зад маската на Майкъл Майърс са заставали 16 разнообразни артисти .

4. Градът, в който се развива действието на кино лентата – Хедънфийлд, е въодушевен от родния град на сценариста Дебра Хил , който обаче се намира в Ню Джърси, а не в Илинойс, както е в продукцията.

5. Бюджетът на първия филм от франчайза е едвам $300 000 и едвам покрива разноските по продукцията. Това постанова основателят на кино лентата Джон Карпентър самичък да сътвори емблематичната музика за кино лентата , правейки го в границите на три дни. По същата причина и първият филм е толкоз мрачен – не, с цел да сътвори мрачна и страшна атмосфера, а тъй като екипът нямал бюджет за повече осветяване. 

6. Джон Карпентър дава имената на множеството си герои, въодушевен от същински хора , които познава. Така да вземем за пример, името на Майкъл Майърс идва от името на английски кино дистрибутор, който оказва помощ на Карпентър да осъществя предходния му филм – „ Нападение над сектор 13 “ през 1976 година Лори Строуд пък е кръстена на първата му другарка.

7. Оригиналното заглавие на кино лентата „ Хелоуин “ е било планувано да бъде „ Тhe Babysitter murders “ („ Убийствата на детегледачката “) .

 10 любопитни обстоятелството за кино лентата

8. Сценарият на първия филм е написан за по-малко от две седмици , тъй като съгласно слуховете изпълнителният продуцент Ървин Ябланс желал да бъде приключен преди да излезе в годишен отпуск през 1978.

9. Първата маска на Майкъл Майърс е повече от евтина. Създадена е от маската на Капитан Кърк от „ Стар Трек “, от която махат веждите и бакенбардите, разтягат я и я боядисват в бяло , и която е коствала едвам $1.

10. Джейми Лий Къртис получава $8000 за ролята си в първия филм.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР