Toyota обяви изтеглянето на първия си електрически кросоувър, bZ4X, който

...
Toyota обяви изтеглянето на първия си електрически кросоувър, bZ4X, който
Коментари Харесай

Първият електрически кросоувър на Toyota със сериозен дефект само два месеца след пускането му на пазара

Toyota разгласи изтеглянето на първия си електрически кросоувър, bZ4X, който се появи на пазара единствено преди няколко месеца. Ремонтът заради рисков недостатък в колелата визира 2700 екземпляра: 2200 в Европа, 260 в Съединени американски щати, 110 в Япония и още 10 в Канада.

Информацията е на Ройтерс. В акцията се включи и Subaru, който създава двойникът Solterra, създаден взаимно с Toyota - към 2600 с емблетана Subaru също ще бъдат изпратени в сервиза.

Причината за сервизната акция е индустриална неточност, заради която колелата на кросоувърите могат безусловно да паднат. Според японския регулатор внезапни завои и мощно прекъсване могат да доведат до разхлабване на болтовете на главината, което от своя страна може да докара до политане на колелото от оста.
`Първият

До момента няма данни за катастрофи, свързани с дефекта. Регулаторът обаче не предлага на притежателите на bZ4X и Solterra да употребяват своите кросоувъри, до момента в който не бъдат ремонтирани.

Toyota bZ4X и унифицираното Subaru Solterra дебютираха в индустриален статус предходната есен. Електрическите коли са сходни на външен тип, споделят една и съща платформа (e-Subaru Global Platform, известна още като Toyota e-TNGA), в топ версията имат двумоторна електроцентрала, създадена от Subaru и задвижване на всички колела.

Системната мощ на моторите е 217 конски сили, а самостоятелния пробег с батерия с потенциал 71.4 киловатчаса е 460 километра. Автомобилът бе показан и у нас на отминалото неотдавна ревю в София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР