Той веднъж избяга 100 мили за по-малко от 24 часа.

...
Той веднъж избяга 100 мили за по-малко от 24 часа.
Коментари Харесай

Маниак! Джеси нае планина под наем, за да я изкачи 17 пъти подред

Той един път избяга 100 благи за по-малко от 24 часа. Той също по този начин живя известно време с монаси в манастир, с цел да тества душeвността си. Веднъж пък скочи в замръзнало езеро с военноморски тюлен, който бе наел да живее с него в продължение на месец.

Обикновено, когато чуете, че някой богат и прочут си е купил планина или частен остров, тази договорка е направена първо с концепцията за проява на публичен статус и второ - този актив може да бъде продаден на по-късен стадий и вероятно даже да донесе облага.

Кой обаче пръска голяма сума пари, с цел да наеме планина?

„ Моят другар Джеси Ицлър “, написа в CNBC някогашният трейдър в Galleon Group Търни Дъф.

Откакто го познавам, той постоянно се впуска в някакви откачени неща и провокации. Той един път избяга 100 благи за по-малко от 24 часа. Той също по този начин живя известно време с монаси в манастир, с цел да тества душeвността си.

Веднъж пък скочи в замръзнало езеро с военноморски тюлен, който бе наел да живее с него в продължение на месец.

Смятам го за Ивъл Кънивъл на днешното време, споделя Дъф.

Затова за мен не бе по никакъв начин изненадващо, когато ми загатна, че възнамерява да наеме за няколко дни планината Стратън в щата Върмонт и да се впусне в ново предизвикателство.

Той бе решил да види дали разполага със силите, нужни за изкачването на връх Еверест и предложения и други хора да вземат участие в това предзвикателство.

Разбира се, множеството от нас не разполагат нито с времето, нито с парите за изкачаване на Еверест. Според публикация в списание Time, разноските за сходно начинание възлизат на сред 35 000 и 100 000 $ и човек би трябвало да разполага с няколко месеца. Разбира се, то е и извънредно рисково.

Затова Джеси бе решил да придвижи предизвикването Еверест в Съединени американски щати. Той бе пресметнал, че при нанагорнище от 533 м в планината Стратън човек би трябвало да се изкачи 17 пъти, с цел да може дистанцията да се равнява на височината на Еверест.

Джеси не споделя какъв брой е платил за наема на планината, само че таксата за искащите да вземат участие е 3 500 $, а броят им е стеснен до 150. Това прави 525 000 $. След това би трябвало да извадите сумата, която той ще похарчи за построяването на базов лагер.

Участниците ще разполагат с три дни, през които всеки ще се опита да доближи своя „ Еверест “. Според Джеси едно нанагорнище на планината лишава към час, в случай че човек е в прилична форма. Така че тук става въпрос за 17 часа, разпределени в три дни.

Естествено, това събитие е привлякло любознанието на не един и двама от работещите на Уолстрийт.

Някои от тях считат, че това е освен персонално предизвикателство, само че и страхотна опция човек да се запознае с други хора.

Джеси счита, че всеки, който се запише, е кадърен да се оправи с предизвикването, само че той желае да види кой ще разполага със качествата и душeвността да го приключи и по какъв начин тъкмо ще подходи.

Според него някои от участниците ще се опитат да завършат без отмора сред изкачванията, до момента в който други ще употребява определните за това три дни.

" Това не е съревнование. Това е вие против самите вас, " споделя Джеси. " От друга страна, това се случва в Съединени американски щати, където всичко е съревнование. "

Човекът, който финишира първи, ще държи Световния връх, тъй като това не е правено в никакъв случай до момента.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР