Той стана министър-председател точно когато Русия увеличаваше заплахите си към

...
Той стана министър-председател точно когато Русия увеличаваше заплахите си към
Коментари Харесай

Премиерът: България трудно може да се присъедини към съюзниците си й да достави оръжие на Киев

Той стана министър-председател тъкмо когато Русия усилваше заканите си към Киев и трупаше войски по границите на Украйна. Сред членовете на Европейски Съюз България исторически е имала едни от най-дълбоките връзки с Москва, написа изданието.

„ България към този момент не е мека страна, която има единствено балансиращи дейности “, сподели Петков малко повече от седмица след започването на войната на Владимир Путин против Украйна. „ Искаме всички да виждат България като мощен член на НАТО и Европейски Съюз, който не е непредсказуем, говорещ в един глас “, добави той.

Петков също отхвърли концепцията за „ сфери на въздействие “, при които по-големите страни като Русия могат да постановат де факто буферни зони отвън своите граници.

„ Много не ми харесва концепцията някой да вземе картата на Европа и да рисува с химикал, да каже, че това може да се случи до там “, съобщи българският министър председател.

Символично Петков сподели, че Украйна „ ще получи моя глас през днешния ден “, с цел да стане страна кандидатка за участие в Европейски Съюз. „ Сърцето ми споделя, че не можем да оставим Украйна сама “, сподели той. Но до момента в който България „ поддържа изцяло” всички наказания против Русия до момента, Петков алармира, че въпреки всичко би трябвало да вземе поради политическата сензитивност вкъщи, отбелязва „ Политико “.

Той призна, че за страната му ще бъде мъчно да се причисли към съдружниците при изпращането на оръжия за Украйна. Петков също по този начин не утвърждава концепцията за неразрешена за полети над Украйна и не може да се ангажира да глоби съветския нефт заради енергийната взаимозависимост на България от Москва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР