Товарен кораб с руснаци на борда потъна в Черно море

...
Товарен кораб с руснаци на борда потъна в Черно море
Коментари Харесай

Товарен кораб потъна край бреговете на Турция

Товарен транспортен съд с руснаци на борда потъна в Черно море край крайбрежията на Турция, оповестява РИА Новости.

На мястото на случая дойдоха избавителни хеликоптери, все още са извадени 7 от членовете на екипажа, открити са телата на двама починали. По данни на администрацията в провинция Самсун, спасителите са получили сигнал за злополучие от плаващия под панамски байрак транспортен съд „ Волга-Балт “ в 08:10 ч., намиращ се на 80 километра от брега с 13-членен екипаж от 9 украински жители, двама от Азербайджан и двама руснаци.

Агенцията оповестява за още един драматичен случай през днешния ден в региона на пролива Дарданели, където е умрял съветски капитан на кораба „ Канопус “. Дежурният посланик от генералното консулство на Русия в Истанбул е показал, че товарният транспортен съд е минал през Черно море и през Босфора, и е плавал през Мраморно море към Дарданелите.

Бреговата защита на Турция е получила известие, че капитанът на „ Канопус “ е открит мъртъв в каютата си, а корабът се намира на пристанището на Чанаккале. Компетентните турски управляващи удостоверяват сведенията за гибелта на капитана на кораба и съветското му поданство.

„ Същевременно досега не е постъпило никакво питане от страна на негови родственици или от сътрудника на кораба. Поради тази причина в този момент е невероятно да потвърдим неговото поданство, а и аргументите за гибелта му са към момента незнайни “, споделя дипломатът. След аутопсията на тялото консулството ще оформи смъртния акт, в случай че получи молба за това.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР