Това заяви заместник директорът на Министерството на финансите Алексей Моисеев.

...
Това заяви заместник директорът на Министерството на финансите Алексей Моисеев.
Коментари Харесай

Русия въвежда наказателна отговорност за използване на криптовалута

Това съобщи заместител шефът на Министерството на финансите Алексей Моисеев. Той заяви, че се приготвят съответните ремонти в законодателството, които ще бъдат показани при започване на 2018 година. Моисеев акцентира, че Конституцията на Руската Федерация признава за платежно средство само рублата и други разновидности не може да има.
“Конституцията заявява, че разплащателното средство на територията на РФ е рублата. От това следва, че не може да се заплаща нито с жетончета за “Монополи”, нито с парите от World of Tanks, нито с каквито и да е други разписки, подписки, мемоари. Ако вашите съветски рубли са малко, постоянно можете да обмените вашите биткойни на рубли да си купите пирожка в LavkaLavka. Но да отидете в LavkaLavka и да платите с биткойни не може – това е парламентарен принцип. Засега за нарушаването на парламентарен принцип наказване няма. Ние ще създадем по-детайлна реализация на конституционния принцип и ще определим какви санкции ще бъдат налагани за другите степени на неговото нарушение” – сподели Моисеев.

Финансистът изясни, че в съществени линии са планувани административни санкции, само че при достигането на по-големи мащаби ще се търси наказателна отговорност. Според Министерството на финансите на РФ, наказателна отговорност ще се търси, в случай че някой се занимава с рандеман на цифрова валута с цел да сътвори заместител, заместващ съветската рубла. Наказателна отговорност ще се търси, в случай че майнингът е употребен за отбягване на данъчното облагане или за друга противозаконна активност.

Съответните ремонти на законите са съгласувани с Централната банка на РФ и са завършени като два законопроекта, които ще бъдат препоръчани при започване на 2018 година и се чака да влязат в действие малко по-късно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР