Това стана ясно от думите на здравния министър д-р Стойчо

...
Това стана ясно от думите на здравния министър д-р Стойчо
Коментари Харесай

Сертификатите за ваксинация ще бъдат преиздадени, за да са като европейските


Това стана ясно от думите на здравния министър доктор Стойчо Кацаров пред телевизия „ България он Еър “.

По негови данни, към този момент са издадени към 400-500 хиляди документа. В рамките на няколко дни ще бъдат преиздадени и по-късно ще бъдат издавани по новия пример. Има доста дълъг гратисен интервал, в който ще важат старите, което не постанова скупчване на хората за преиздаване, изясни министър Кацаров.

„ Информационно обслужване “ са уверили здравния министър, че имат подготвеност за няколко дни да преиздадат всички документи. И все пак няма да се постанова бъзане, тъй като тези ще важат доникъде на юли. Хората е най-добре да получат новите си документи от мястото, където са се имунизирали, само че ще могат да ги получат и от офисите на " Информационно обслужване ", изясни Кацаров.

Кацаров уточни, че за преболедувалите документът важи 6 месеца, до момента в който за имунизираните няма краен период към този момент, само че евентуално ще бъде комплициран подобен. По думите му въпросът за трайността на имунитета е медицински.

Всяка страна членка може да реши кои ваксини признава за вход в страната и България признава необятен кръг от ваксини, с изключение на утвърдените в Европейски Съюз.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР