Това съобщи "24 часа", като се позова на свой високопоставен

...
Това съобщи "24 часа", като се позова на свой високопоставен
Коментари Харесай

Петър Христов помогнал за разкриването на ”Наглите”

Това заяви " 24 часа ", като се базира на собствен почитан източник в Министерство на вътрешните работи.

49-годишният предприемач бе прострелян тази заран към 10 часа пред офиса на една от компаниите му - "Лактима " на столичната улица "Ралевица ". Той е откаран във ВМА от персоналния му водач, само че макар напъните на лекарите и 30-минутните реанимационни дейности, умря.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че Петър Христов е умрял в 10.49 часа, а най-вероятно зад убийството му се крият бизнес ползи. Не се изключва обаче и версията за персонални претекстове.

Неофициално изплува и версията - възмездие , защото Петър Христов бил индивидът, който направил връзката сред екипа проверяващи чиновници на ГДБОП и човек от незаконния свят, непосредствено обвързван с "Наглите ". Това е Валентин Михайлов-Ихтиманския, който взе участие в някои от отвличанията и в защитата на част от жертвите на групата. По-късно той стана предпазен очевидец по делото против групата.

За 3 години "Наглите " отвлякоха 13 души, убиха двама, желаеха съвсем 40 милиона евро откуп и съумяха да вземат над 3 милиона. Първите им жертви бяха Ангел и Камелия Бончеви. Бизнесменът беше похитен от бандата през 2008 година, а след освобождението му след заплатен откуп беше похитена брачната половинка му, която по-късно умря от онкологично заболяване.

През 2012 година четирима от бандата бяха наказани за 8 отвличания, други трима бяха оправдани, а четвърти – Киро Шкафа, бе погубен преди "Наглите " да чуят присъдите си. Парите от откупите на жертвите по този начин и не бяха открити до ден-днешен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР