Това са третите за тази година парламентарни избори в България.

...
Това са третите за тази година парламентарни избори в България.
Коментари Харесай

Politico: Кирил Петков е големият победител от изборите в България

Това са третите за тази година парламентарни избори в България. Бившият министър председател Бойко Борисов, който доминираше политическата сцена в продължение на повече от десетилетие, в последна сметка бе преместен от властта през април на фона на рецесия с върховенството на правото. Но по-малките партии в страната не съумяха да образуват работещо държавно управление, с цел да заместят неговата партия ГЕРБ.

Изход от задънената улица може да се появи в този момент с “Продължаваме промяната” на Кирил Петков и Асен Василев. Според формалните резултати към този миг Политическа партия печели 26% от гласовете. Партията на Борисов към този момент изостава с малко над 21% и няма да срещне задоволително съдружници в новото Народно заседание, с цел да сформира кабинет.

Дуото от “Харвард” Петков и Василев се задържаха на гребена на своята известност, която завоюваха поради дейностите си като служебни министри в битката с корупцията. Обещанията им са, че ще насочат другояче погрешно разпределените милиони от корупция към образованието и опазването на здравето.

Нужно е обаче сега Политическа партия да влезе в съдружни договаряния, за чийто триумф няма гаранции. Потенциалните сътрудници на групировката към този момент дават поръчки, че са подготвени на партньорство. Сред тях са социалистите в лицето на Българска социалистическа партия, антикорупционната групировка “Демократична България” и “Има подобен народ” на шоумена Слави Трифонов.

превод и редакция: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР