Това правителство и това мнозинство са вредни за държавата“,заяви лидерът

...
Това правителство и това мнозинство са вредни за държавата“,заяви лидерът
Коментари Харесай

Нинова: По-добре да има избори, за да спре агонията

„ Това държавно управление и това болшинство са нездравословни за страната “,заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на консултацията при президента.

Агонията, в която вкараха България може да се приключи единствено с предварителни избори. Това държавно управление съобщи упованията на стотици хиляди хора за смяна на досещания модел на ръководство. Вместо да се борят с мафията, изпраха мафията и задкулисието и ги узакониха. Корупцията към този момент се записва в законите, целите на държавното управление не са изпълнени, Шенген по въздух и вода е унизително за България, безапелационна е Нинова. Еврозоната от 1 януари 2025 също се отдалечава като опция, ПВУ не е ревизиран, крие риск за енергийната непоклатимост, инфлацията не е понижена, това са техни цели “, сподели Нинова.

Тя упрекна ръководещите, че 9 месеца са посветили само за разпределение на постове.

„ Ако това продължи още 9 месеца, това значи още по-голяма неустановеност и неустойчивост, тъй като ще разпределят регулаторите. Мафията и задкулисието да заемат най-високите постове и да бъдат официализирани и законни. За нас това е недопустимо, предварителни избори са излаз от тази обстановка и не виждаме опция в това Народно събрание да бъде решена някаква друга настройка, или най-малко декларирам, че ние няма да участваме в такива “, безапелационна е Нинова.

Призив за избори социалистката насочи и на излизане от „ Дондуков “ 2.

„ По-добре да има избори. Още 9 месеца България да бъде подложена на това тестване – кой къде да се намести във властта и по какъв начин да се намести във властта. Всичко е единствено преодоляване на властта и избелване на мафията. Смятаме, че няма да стигнат до съгласие “, сподели водачът на левицата след консултациите.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР