„Това правителство и поне неговият министър-председател са наясно, че за

...
„Това правителство и поне неговият министър-председател са наясно, че за
Коментари Харесай

Иван Начев: Има леко охладняване между Дондуков 1 и 2

„ Това държавно управление и най-малко неговият министър-председател са наясно, че с цел да успее, би трябвало да се реализира консенсус. Консенсусът постоянно се реализира на основата на компромис. Ако партиите, които поддържат държавното управление, гледат малко по-далече от личния си нос, т.е. политическото късогледство бъде преодоляно, то може да успее. Ако изкара малко повече от половин година без огромни кавги и продължи по този начин, това ще покаже една позитивна наклонност в българското общество, че въпреки всичко има опция. Ако стане противоположното, ние ще се намираме отново в началната точка, както е споделил Ленин за „ Аврора “ – че чака хората още веднъж за революцията, и още веднъж ще би трябвало да търсим нови политически субекти, нови лица, нови хора, на които да разчитаме, с цел да има смяна в българското общество. “
Това мнение изрази пред БНР политологът Иван Начев, изпълнителен шеф на Българското учебно заведение за политика „ Димитър Паница “.
Няма по какъв начин да бъде обяснено, че след 15 години участие, при доминирането на една партия в политическия ни живот, ние се намираме в периферията на периферията на Европейския съюз. Това няма по какъв начин да бъде обяснено, в случай че не се приказва за отговорност на тези хора, безапелационен е Начев.

Според него резултатът от подхванатите през предходната седмица арести ще бъде позитивен, в случай че се гледат обстоятелствата. Начев уточни ощетяването на бюджета с половин милиард лв., данните за срещите с Васил Божков и дейностите на прокуратурата, която по думите му вместо да оказва помощ на следствието, прави изказвания 24 часа след задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов.
„ Ние виждаме едно стоене настрана на българската прокуратура. Толкова години има обстоятелства. Самата прокуратура не е отричала, че тези пари не са в държавния бюджет, че има срещи сред тези хора. (…) Очевидно имаше неточности, позволени при тези арести, само че прокуратурата вместо да помогне да своите сътрудници от полицията тези неточности да бъдат преодолени, направи противоположното – заставам и чака. “

Според Начев с митингите си в отбрана на водача от ГЕРБ са показали изтощение, тъй като не могат да отговорят с причини и обстоятелства.

„ Отговорът на въпроса кой носи политическата виновност е явен и би трябвало да го задаваме. Оттук насетне дали има отговорни или няма отговорни, е въпрос на друга система – на наказателното право. “

Има леко охладняване сред президентството и държавното управление, означи още в разбора си политологът.„ Ние не виждаме задоволително добре готови министри, само че в случай че се върнем обратно във времето, ще забележим, че постоянно, когато се е появявал нов политически индивид, е имало такива разтърсвания “, сподели още Иван Начев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР