Това напрежение не е от няколко години, то започна още

...
Това напрежение не е от няколко години, то започна още
Коментари Харесай

Наш дипломат прогнозира нов по-свиреп щурм във Вашингтон

Това напрежение не е от няколко години, то стартира още по време на Барак Обама. Това етническо неравноправие стартира да се трансформира и белите американски гласоподаватели се усещаха подценени.

Това съобщи в ефира на Нова тв някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

"Американското население е разграничено навръх половина "за " и "против " Тръмп. Все отново на изборите видяхме, че сред него и Байдън има единствено 3% разлика ", установи той.

" Тръмп е единственият президент в модерната история, който на вторите избори подвигна своите гласоподаватели - с близо 5 млн. души повече, в сравнение с при успеха на Обама да вземем за пример ", посочи специалистът.

"Политиката на Тръмп се харесва на голяма част от американското население, точно поради това има толкоз доста митинги ", счита още той.

По думите му огромна част имат вяра, че изборите са откраднати:

"Много последователи на Тръмп занапред дори ще идват в Капитолия, чакат се над един милион протестиращи. Много хора сега занапред потеглят натам. Що се касае ролята на Байдън, то виждаме, че той се пробва да укроти и демократите. Той е по-възрастен, сдържан и се пробва да понижи напрежението ", безапелационен е Керемедчиев.

"Добре е, че доста сенатори, които подкрепяха Тръмп, не желаят напрежение и се отхвърлиха да се опълчват на Байдън. Започна едно усмиряване от горната страна надолу ", счита той.

" Няма време за импийчмънт на Тръмп, а в случай че въпреки всичко се стигне до това, то то просто ще ускори напрежението . Привържениците ще се озлобят, че са го махнали принудително. Байдън не би го позволил, той се пробва да успокои напрежението ", сподели той.

По думите му се е видяло, че защитата в Капитолия е много рехава. " Не е разумно да е толкоз рехава, в случай, че последователите на Тръмп са бели и тежко въоръжени. Не знам за какво не е планувано, че тези хора могат да употребяват това оръжие ", добави Керемедчиев.

"Това е втората корекция в Конституцията им. Те могат да носят оръжие и се възползват от това ", изясни той.

По думите му през вчерашния ден е имало късмет да се наруши вековна традиция - тази за съхранението на гласовете на колегията, съхранявани в дървени кутии. "В последния миг тези кутии са били избавени от "Сикрет сървис " " , сподели той.

Керемеджиев акцентира, че напрежението може и да е режисирано : "Така е желано д а се покаже, че това е грозното лице на Америка и хора от властта да се оттеглен от него и се получава от елементи ", счита той.

Според него не е ясно кой е прострелял една от умрелите дами. "Това към този момент е действително закононарушение, без значение кой е употребявал оръжие ", безапелационен е той.

Керемедчиев счита, че Америка не е разграничена единствено расово, само че и чисто идеологически.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР