Това лято любителите на железопътните пътешествия ще могат да се

...
Това лято любителите на железопътните пътешествия ще могат да се
Коментари Харесай

През лятото тръгва нов нощен влак, който ще обикаля европейските столици

Това лято феновете на железопътните пътешествия ще могат да се качат на най-новия спален трен в Европа, свързващ някои от най-големите градове и най-популярните туристически дестинации на континента.

European Sleeper ще се движи през нощта по маршрут, който свързва столиците Брюксел, Амстердам, Берлин и Прага.

Пътниците, които идват от Лондон, могат да заловен Eurostar и да се трансферират на нощния трен в Брюксел.

Нощните влакове първо ще се движат в три дни от седмицата, като в дълготраен проект се чака пътуванията да станат ежедневни, според от търсенето.

Влакът ще потегля от Брюксел към 19:30 часа локално време, ще минава през дестинации като Ротердам, Хановер и Дрезден и ще се идва в Прага малко след 10 часа сутринта.

Освен това пасажерите могат да бъдат спокойни, че пътуват по най-хубавия метод за околната среда, защото влаковете създават 75 тона по-малко въглеродни излъчвания, в сравнение с би генерирало същото пътешестване със аероплан.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от European Sleeper (@europeansleeper)

European Sleeper ще предлага безвъзмезден Wi-Fi, кафе и закуска на борда.

Това е единствено началото на влаковата линия Холандско-белгийската компания, която ръководи линията, има намерение да пусне повече нощни влакове през идващите години, в това число от Брюксел непосредствено до Варшава през 2023 година

Повече детайлности, в това число началните дати, равнищата на комфорт и цените на билетите към момента следва да бъдат оповестени, като се чака да бъдат пуснати в продажба напролет на 2022 година

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР