Това коментира пред Нова телевизия военният експерт Илия Налбантов по

...
Това коментира пред Нова телевизия военният експерт Илия Налбантов по
Коментари Харесай

Военен експерт: Явно Русия крие нещо в Крим frognews.bg

Това разяснява пред Нова телевизия военният специалист Илия Налбантов във връзка сваления през вчерашния ден американски дрон от съветски изтребител. Съединени американски щати дефинира случилото се като неприемливо, само че Русия отхвърля да стои зад случая и дефинира обвиняванията по отношение на себе си като “провокация ”. 

 

Според Налбантов обаче свалянето на американския дрон не е инцидентно. Той изясни, че според от апаратурата, тези дронове могат да извършват необятен набор от задания.

 

“Това  е разследваща задача, която е изпълнявала разузнаване за територията на Крим и целия полуостров ”, съобщи още Налбантов.

 

Според него по датчиците върху дрона, американската страна е разбирала за намесата.

 

“Тези дронове  летят редовно към акваторията на Крим. Но очевидно този път дронът е оставен независимо да извършват задача, тъй като нормално се съпровождат от прикриващи изтребители, с цел да се предотвратят произшествия. Явно съветската страна е оставена да си прави каквото си желае с дрона. Няма подозрение, че руснаците са работили нападателно и са търсили провокация ”, счита Налбантов.

 

Според него сега Москва търси метод да смекчи спора със Съединени американски щати, само че свалянето на американския дрон ще даде мотив на Съединени американски щати да даде на Украйна по-ефикасно въоръжение. 

 

“Руската страна е попаднала в капан ”, счита още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР