Това, което видяхме по време на консултациите и от заявките

...
Това, което видяхме по време на консултациите и от заявките
Коментари Харесай

Гюров: В момента има едно масово бягство от отговорност

Това, което видяхме по време на консултациите и от поръчките на партиите в Народното събрание, е че сега има едно всеобщо бягство от отговорност и търсене на разновидности по какъв начин да излезем най-бързо в посока избори. Междувременно се гледа да се обезпечи служебна победа с хартиената бюлетина. Това разяснява в „ Здравей, България ” ръководителят на ПГ на „ Продължаваме Промяната ” Андрей Гюров.

„ Ако следим дейностите на партиите и какви са първите неща, с които желаят да се занимават в Народното събрание, само Политическа партия демонстрира, че ние с нашите ясно декларирани политики и ограничения имаме желание да сложим значимите проблеми на дневен ред ”, добави той. Като посочи, че са влезнали в 48-ия парламент с два съществени правилото - да работят за решение на проблемите и да отстояват правилата и позициите си.

Гюров още веднъж изясни, че „ Продължаваме Промяната ” няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ или Движение за права и свободи. „ Никой не може да чака или да изисква от нас да създадем такава стъпка ”, безапелационен е той. Ако се стигне до втори мандат, той изясни, че диалогът за него няма да е реплика, по тази причина подходили отговорно, като декларирали политиките си. „ Ще водим транспарантни диалози с всички политически сили ”, посочи ръководителят на ПГ на Политическа партия.

„ Ако става въпрос за ГЕРБ, ние желаеме да знаем подготвени ли са да скъсат пъпната шнур с основния прокурор Иван Гешев и най-сетне да съумеят да го упоменат в едно изречение със правосъдна промяна. Ще признаят ли, че политиката, която водеха, и моделът на ръководство не е бил в полза на българските жители, а в полза на избрани компании, черни каси, кюлчета и прочие. Да ги попитаме за какво бягат от отговорност да сформират държавно управление ”, сподели още Гюров.

По отношение на договаряния с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, той посочи, че не търсят оскърбление, а вдишване на отговорност. „ Когато приказваме за политики, поръчки, какво мислим да създадем и какъв модел желаеме да изградим за България, тогава въпросът е дали има доверие за тези поръчки, които се вършат ”, посочи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР