Това, което едни отричаха, а други очаква се случи -

...
Това, което едни отричаха, а други очаква се случи -
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Плановете за въглищните региони; Соларната сделка на Actis в Силистра

Това, което едни отричаха, а други чака се случи - приходите, облагата и продажбите на Топлоелектрическа централа " Марица-Изток 2 " понижават сред 45-60% през първата половина на тази година по отношение на 2022-а. През втората половина сривът ще е даже по-голям поради по-високата база предходната година. Все още финансовия резултат към полугодието е позитивен, само че има огромна евентуално до края на 2023-а и това да се промени.Въпреки това ТЕЦ-ът е индексирал заплатите с 18% по сделка, обвързвана с груповите трудови контракти. Финансите на централата занапред ще се утежняват, защото токът й е безценен, а при борсовите цени не се чака внезапен растеж, който да покрива разноските.

Това, което едни отричаха, а други чака се случи - приходите, облагата и продажбите на Топлоелектрическа централа " Марица-Изток 2 " понижават сред 45-60% през първата половина на тази година по отношение на 2022-а. През втората половина сривът ще е даже по-голям поради по-високата база предходната година. Все още финансовия резултат към полугодието е позитивен, само че има огромна евентуално до края на 2023-а и това да се промени.

Въпреки това ТЕЦ-ът е индексирал заплатите с 18% по сделка, обвързвана с груповите трудови контракти. Финансите на централата занапред ще се утежняват, защото токът й е безценен, а при борсовите цени не се чака внезапен растеж, който да покрива разноските.
Какво се случи
България посреща голям вложител от Англия, който купува план за нова огромна слънчева централа за. Централата ще е на мястото на остаряло летище до Силистра и е с най-голямата планувана мощ за момента в страната. Проектът е стартират преди повече от 10 години в доста по-малък мащаб, само че е планувана сериозна инвестиция. Интересно е по какъв начин новата компания ще се развива на българския енергиен пазар.
Ако сте пропуснали:
Министерство на енергетиката разгласява с голямо забавяне териториалните проекти, от които зависят парите за зеления преход на въглищните райони. Месеци наред те бяха бавени по чисто политически аргументи. Става въпрос за 1.3 милиарда евро, които могат да спомогнат за преквалифициране на работна ръка и модернизиране на стопанската система. обаче имат разнообразни визии по какъв начин да се развиват и това може да докара до промени отсега нататък.
Реклама И още:
Много дребни бизнеси заплащат. Въпреки че свободният пазар на електрическа енергия за бизнеса е реалност от две години стотици хиляди компании към момента нямат определен снабдител.За множеството от тях електрическата енергия не е главно разходно перо и нямат тласък да вършат този избор. Значение имат и цените на доставчиците от последна инстанция, които в избрани моменти са даже по-ниски от борсовите.

. Те включват планове за никел, литий и мед, както и за уран, стомана и желязо.
Зелена сила:
Изминалият. В България в това време междинните юлски температури са се повишили с към 1.35 °C за последните 30 години. Горещата вълна в страната ни регистрира 11 следващи дни с дневна температура 3 °C над междинното и по-този индикатор няма друга сходна вълна през този век. Общо взето заключението е - лятото стартира да става горещо за дълъг интервал от време и това носи своите особености.

Суша, вятър, срив в системите за ранно предизвестие:. Макар да има и други фактори, климатичните промени укрепват изискванията за сходни свирепи пожари като този в Хавай.
Реклама
. " Климатичната тревога " е положение, обвързвано с психологичното здраве, което визира от ден на ден хора.
Свързани публикации Седмични вести за маркетинг и реклама (15 август) 15 август 2023, 09:17 Седмични вести за енергетика: Плановете на въглищните райони са тук; 12% повече ток е създаден през юли 13 август 2023, 07:59
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР