Това, което е казал патриарх Кирил (пред президента Румен Радев),

...
Това, което е казал патриарх Кирил (пред президента Румен Радев),
Коментари Харесай

Петър Воденски: Казаното от патриарх Кирил е съгласувано с висшето руско ръководство

Това, което е споделил патриарх Кирил (пред президента Румен Радев), то е в съгласие, съгласно мен, с висшето съветско управление. Това, че го споделят, е доста показателно, и ние би трябвало да си създадем изводите: руснаците към този момент не са тези, които простят всичко. Такава оценка даде в " Денят онлайн " дипломатът Петър Воденски, някогашен дипломат в Турция, на укорите на съветския патриарх пред българския държавен глава.

Той дипломатично загатна, че съветският патриарх евентуално предава позицията на президента Владимир Путин.

" Дипломацията има разнообразни лица, има такова нещо и като църковна дипломация. В дипломацията има моменти, в които един общественик би трябвало да каже нещо нелицеприятно за този сътрудник, който седи от другата страна на масата. И той не желае да го споделя, някой различен го споделя вместо него ", обясни Петър Воденски.

" Путин бе поканен да пристигна, той не можа, тъй като има избори, явно идването на съветския патриарх е в съгласие. Очевидно е, че това, което съветският патриарх сподели, е в съгласие, той не си го е измислил. И на трето място - той не си го е изсмукал от пръстите.

Ние в последните години започнахме да тачим тези страни, които са взели участие в Освобождението на България - Полша, Финландия. Предишният президент го беше боязън да каже за руснаците. Това е деформиране на историческите обстоятелства ", безапелационен е дипломатът.

Според него " не трябва политическата уместност да засенчва обстоятелствата. " И даде прегледен образец.

" Ако проявим еднакъв стандарт към тези неща, в Русия, по публични данни, живеят представители на 160 националности. На Дунавския фронт в онази война е имало към 276 000 бойци от империята. На тази война неизбежно е имало участници, в случай че не на всички 160 националности, то най-малко на половината. Ние изброяваме ли тези националности?

Имало е и евреи в армията, имало е един японски самурай - за какво не благодарим и на Израел и Япония? А и патриархът исторически е прав - не е имало тогава страна Полша.

И предходният президент като изброяваше починалите, загатваше тези, които са в този момент в НАТО. Това е политическа уместност, не е уместност по отношение на истината ", натърти Петър Воденски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР