Това каза градският прокурор на София Илиана Кирилова по време

...
Това каза градският прокурор на София Илиана Кирилова по време
Коментари Харесай

Националното следствие поема разследването на катастрофата с полицаи и мигранти

Това сподели градският прокурор на София Илиана Кирилова по време на брифинг. Тя осведоми, че към този момент се разпитват мигрантите, разпитват се лица, настанени в болница. Търсят се преводачи от сирийски, защото мигрантите са сирийски жители. Общо са били 12 души.

 

Кирилова акцентира, че проверяващите ревизират какъв е бил техният маршрут.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Калоян Милтенов съобщи, че полицейският бус, не се е опитвал да препречи пътя на нарушителите. По думите му той е бил спрян на безвредно място.

 

По информация на БНР лидерът на буса, който се вряза в микробус на жандармерията, е престъпно проявен и то с голям брой престъпни регистрации. Според непотвърдена информация лидерът е недееспособен - няма шофьорска брошура сега.

 

Най-тежко потърпевш след злополуката е служител на реда от полицейския микробус. Той е признат в столичната болница „ Света Анна ” в доста тежко положение, с черепно-мозъчна контузия. Има заплаха за живота и незабавно е подхваната интервенция.

 

43-годишният водач на микробуса, превозвал мигранти, е с изострен хирургичен стомах. Хоспитализиран е в Клиника по хирургия на Окръжна болница. Единият мигрант, признат в УМБАЛ „ Св. Анна ” ЕАД е с фрактура на бедро и е приет в болница в Клиника по ортопедия, вторият е със скалпова рана и е приет в болница е в Клиника по неврохирургия, а третият мигрангт е с контузия на шията и остава в неврохирургията.

 

Повече от 4 часа след случая, информацията е нищожна. Знае се, че рано сутринта, към 7 часа, в региона на хотел Ихтиман, е бил изработен опит от страна на полицейски чиновници да бъде спрян бус, който е бил марка „ Рено “ модел „ Транзит “ със софийска регистрация. Шофьорът на буса на се подчинява на полицейското предписание и траял в посока София.

 

На входа на столицата бусът е кръстосан от бус на профилираните полицейски сили. Вместо да спре водачът на буса се блъска с полицейския бус. Вследствие на това има един полицейски чиновник, който е в тежко положение с заплаха за живота, а други двама са с пострадвания.

 

Това е следващият случай. През август, след гонене на мигранти в Бургас, двама служители на реда починаха. Тогава 15-годишен сириец бе водач на рейс, който се вряза в полицейска патрулка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР