Това как се чувстваме на работното място зависи от нас

...
Това как се чувстваме на работното място зависи от нас
Коментари Харесай

Даниела Назим: Всички негативни емоции са плод на нас самите

Това по какъв начин се усещаме на работното място зависи от нас самите, както и по какъв начин реагираме в избрани моменти. Това изясни в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " Даниела Назим, управител People Experience в Endava.

По думите и, всички отрицателни страсти са плод на нас самите. От външната среда идва нещо, което ни раздразва, само че по какъв начин ще реагираме зависи само от нас. Ако ние решим да сме тъжни през целия ден, това си зависи единствено от нас.

" Позитивна просветеност значи това аз къде съм по отношение на това, което се случва край мен. Аз взимам решение, че няма да си приказвам с теб, тъй като си ме обидил, само че не ти се дразня. Това си ти. Хората всеобщо даваме най-хубавото, на което сме способни ", разясни още Даниела Назим.

Тя разяснява и IT сферата като област, в която следва да се насочат хора, които желаят да учат непрекъснато поради скоростта, с която се развиват технологиите, с цел да са в крайник с тях. Новото е, че тези експерти би трябвало да са отворени и да отделят всекидневно време за това да се учат. Това са хората, които би трябвало да са подготвени да учат непрекъснато. Не е въпрос на 6-месечен курс единствено. Трябва да си любопитен и да ти харесва да се учиш непрекъснато. Софтуерните програмисти са основатели, те би трябвало да намират решение на разнообразни проблеми, които излизат.

" Изкуственият разсъдък е следващото постижение на техническия бранш, което още не знаем какво ще ни докара. За мен то е още една причина да учим повече и да сме по-умни от това, което сами сътворяваме. Човешкият фактор не може да бъде сменен безусловно. Там, където има огромни бази данни, сигурно можем да разчитаме на изкуствен интелект, само че където би трябвало да вземем решение и да включим прочувствени фактори и решения, там ще са потребни хората ", добави Назим.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР