Това е поредната агресивна стъпка от ръководството на България и

...
Това е поредната агресивна стъпка от ръководството на България и
Коментари Харесай

Руското посолство изумено, че гоним 10 дипломати. Заплахата

Това е следващата нападателна стъпка от управлението на България и ние я преглеждаме като ясно обозначено желание да се сведе до най-малко целият набор на руско-българските връзки. Това се споделя в позиция на посолството на Русия у нас, оповестена на страницата на задачата във Facebook, във връзка днешното решение на страната ни да разгласи 10 съветски дипломати за личност нон грата.

Днес Министерство на външните работи на България за следващ път разгласи за изпъждане на дипломати на посолството на Русия в България. Този път броят на сътрудниците ни, оповестени за „ личност нон грата ", неприятно изумява с мащаба си, показват от посолството.

" Надяваме се, вземайки това решение, българското външнополитическо ведомство със студена глава е оценявало всички опасности на сходен пирует ", декларират от съветското посолство.

Този неприятелски демарш в скоро време ще получи съответна оценка и съответна за новия дух на двустранните връзки реакция, пишат от дипломатическата задача.

По-рано от Министерство на външните работи оповестиха, че по предложение на способените управляващи, в съгласие с министър-председателя Кирил Петков, България афишира през днешния ден 10 съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата, като им даде 72-часов период да изоставен страната. Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев връчи съответната вербална нота на дипломат Елеонора Митрофанова.

Съгласно информацията на способените управляващи, посочените чиновници на посолството на Русия у нас са осъществявали на територията на България активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки,  показаха от Министерство на външните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР