Това е първото издание на този международен фестивал на театралната

...
Това е първото издание на този международен фестивал на театралната
Коментари Харесай

Първо издание на Театроскоп: Театър в кутия

Това е първото издание на този интернационален фестивал на театралната миниатюра „ Театроскоп “ в България. Преди 6 месеца спектакъл Арт Ленд/Art Land сътвори този фестивал и в този момент можем да забележим неговата реализация “, съобщи пред БГНЕС уредникът на събитието Мария Банова.

Фестивалът ще се организира в два града в страната – София и Бургас. Идеята е този фестивал да стане пътуващ, с цел да може повече хора да се насладят на това ново театрално изкуство. Такъв вид представления има в Латинска Америка, Китай и по-големите градове в Европа. „ За българската аудитория би било нещо ново и забавно, въпросът е да се престрашат да дойдат и да надникнат през ключалката на театъра в кутия. Там ще попаднат в един дребен и магически свят “, съобщи Банова.

Този фестивал няма възрастови ограничавания и уредниците споделят, че за всяка възраст има обръщение. Освен това има две групи от Барселона, които са подготвили няколко представления.

„ Това е спектакъл за един фен. Представлението е забавно, вълнуващо и прекарването е самостоятелно. Ние имаме положителни мнения, както от децата, по този начин и от по-големите “, съобщи Александра Илиева, участник във фестивала и част от спектакъл Трио в Бургас. Работата е тъкмо толкоз сложна, едвам създадеш един естествен театър, тъй като има доста участници и детайли - композитор, сценография, драматургия и разработване, само че участниците я правят на драго сърце. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР