Това е първи успех за българина в четвъртия мач между

...
Това е първи успех за българина в четвъртия мач между
Коментари Харесай

Страхотно! Григор Димитров срази световния №2 Алкарас в Шанхай

Това е първи триумф за българина в четвъртия мач сред двамата. В досегашните три срещи Гришо не бе съумял да завоюва даже сет.

 

Димитров трябваше да пази две точки за пробив още при първото си подаване, само че се оправи. При 2:2 Димитров на собствен ред стигна до брейкбол със страховит бекхенд, а с прекрасен ретур го осъществя, с цел да поведе. При 5:3 българинът сервираше за продобиване на сета, само че Алкарас сподели страхотна игра и съумя да върне пробива. Димитров позволи неточности и в идващия си сервис гейм, а Алкарас проби още веднъж и завоюва първия сет със 7:5 след серия от четири следващи гейма.

 

Димитров проби още при започване на втория сет след добра офанзива. Впоследствие българинът трябваше да избавя брейкбол, само че се оправи и поведе с 2:0. Димитров играеше по-добре в тези минути и имаше преимущество и при разиграванията от главната линия. С нов пробив българинът поведе с 5:2, а по-късно затвори сета с безапелационно подаване.

Димитров продължи да има преимущество и при започване на третия сет. Алкарас се опита да играе нападателно, само че Димитров рядко допускаше неточности. Той проби за 2:1, а по-късно взе безапелационно своя сервис гейм. Българинът играеше устойчиво, а Алкарас очевидно се изнерви и допускаше неточности. Димитров поддържаше задатъка си и беше постоянен на собствен сервис.

На четвъртфинал българинът ще срещне Николас Джари, който победи с 6:3, 5:7, 6:3 Диего Шварцман. Димитров има две загуби в два мача против чилиеца, като и двата пъти отстъпи на червени кортове - в Барселона през 2019 и в Женева тази година.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР