Това е един от най-загадъчните артефакти в света. Диаметърът на

...
Това е един от най-загадъчните артефакти в света. Диаметърът на
Коментари Харесай

Загадката на генетичния диск

Това е един от най-загадъчните артефакти в света. Диаметърът на каменния кръг, открит на територията на Колумбия и наименуван генетичен диск , е 27 сантиметра, тежестта – към два кг.

Двете му страни са покрити с изображение на вътреутробното развиване на плода във всички стадии. Сега този развой се следи от лекарите със специфични уреди.

Но по какъв начин сходни сведения са станали известни преди шест хиляди години? И какви още познания може да са имали представителите на неведома ни цивилизация?

По неотстъпчивост този материал е съпоставим с гранит, само че при изключителната си неотстъпчивост той има слоеста конструкция и е доста сложен за обработка .

Камъкът е прочут също под названието дарлингит, радиоларит и базанит и има ярка багра. Още от антични времена го употребявали за производството на декорации и мозайки. Но изрязването на нещо от него, даже с потреблението на модерни принадлежности, било невероятно.

Причината е слоестата му конструкция , която под въздействието на резците наложително се чупи. И въпреки всичко генетичният диск е направен точно от този минерал, а рисунките върху него припомнят не резба, а по-скоро щампа.

Очевидно при обработката на минерала е прилагана незнайна ни технология . Нейната загадка и до през днешния ден е мистерия.

Никой не могъл да разбере по какъв начин са били основани тези предмети, само че всички били единомислещи, че в наши дни е невероятно да се основат толкоз съвършени принадлежности от този материал. Те са подобаващи за ръце с всевъзможни размери – с такава акуратност са направени.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР