Това е безотговорно като поведение. Правителството, макар и в оставка,

...
Това е безотговорно като поведение. Правителството, макар и в оставка,
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Разформироването на НОЩ е безотговорно

Това е безконтролно като държание. Правителството, въпреки и в оставка, би трябвало да продължи да работи. Имаме здравна рецесия и ръководството ѝ изисква да имаме ефикасни органи, които да направляват този развой.
Така пулмологът и народен представител от „ Демократична България “ доктор Александър Симидчиев разяснява новината за разпускане на Националния действен щаб (НОЩ), съобщи БГНЕС.
 Министър Ангелов и доцент Кунчев ще продължат да осведомят обществото за COVID-19 Министър Ангелов и доцент Кунчев ще продължат да осведомят обществото за COVID-19
Министърът на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев ще продължат да...
„ За последната една година в никакъв случай не съм си разрешавал да подлагам на критика щаба, въпреки че не постоянно бил склонен с това, което се прави. Ние сме на едно от челните места по брой инфектирани, по брой починали, както и на едно от последните места по брой имунизирани. Трябва да управляваме пандемията дейно. Това изисква да има орган, който да я ръководи “, сподели още доктор Симидчиев.
Според него би трябвало да има последователност при промяната на властта, с цел да има надграждане на постигнатото. Д-р Симидчиев уточни още, че в страната ни би трябвало да има ефикасни и научно-обосновани ограничения за надзор на пандемията, както и орган, който да ги вкарва в практиката, с ясна отчетност.
Темата с разформироването на щаба разясниха и от „ ИТН “. „ Трябваше този щаб да бъде от експерти, а не от хора, които извършват политически поръчки “, разяснява депутатът Станислав Балабанов и добави: „ Когато имаме опция да управляваме, ще имаме и нов щаб с същински експерти “.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР