Това, че имаше фазово разпределение на ваксинирането, на хората им

...
Това, че имаше фазово разпределение на ваксинирането, на хората им
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Прави се преразпределяне на ваксините, за да стигнат за всички

Това, че имаше фазово систематизиране на имунизирането, на хората им омръзна да чакат да пристигна техният ред. Те не разделят имунизациите на по-добра и на по-лоша. Всички ваксини са ефикасни. Не бяхме планували " зелените коридори " да са в подобен мащаб. Оказа се, че има толкоз доста искащи, че нямаше опция за отдих предходния уикенд. Това сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

По думите му се прави преразпределение на имунизациите, с цел да има за всички. През март ще дойдат повече от 500 000 дози от всички позволени ваксини, като се възнамерява по 15 000 да са правените за ден. 450 са поставените ваксини през вчерашния ден в " Пирогов ", сподели още Балтов.

Може да има леки странични реакции, те минават в границите на ден-два, посочи Балтов. По думите му след преболедуване минимумът е 3 месеца преди да се имунизира даден човек.

Според Балтов имунизацията е бъдещето и здравето на нацията.

Той прикани хората, които към този момент са се ваксинирали с първа доза, да съблюдават противоепидемичните ограничения, защото до 21-ия ден организмът остава уязвим за COVID-19.

На този стадий не се планува откриване на денонощен кабинет за имунизиране в " Пирогов ". Уточни, че втората доза на имунизацията може да се направи по желание на пациентите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР