Тортите говорят на универсалния език на щастието, затова сме сигурни,

...
Тортите говорят на универсалния език на щастието, затова сме сигурни,
Коментари Харесай

Румънска торта Бианка неве

Тортите приказват на универсалния език на щастието, по тази причина сме сигурни, че и тази румънска торта ще ви се услади

Необходими Продукти

● прясно мляко - 10 с.л.
● захар - 10 с.л.
● олио - 10 с.л.
● яйца - 2 бр.
● амонячна сода - 1 бр.
● сол - 1 щипка
● брашно - 600 - 700 г (може и по - малко зависи от брашното)

За крема


● прясно мляко - 1 л.
● брашно - 8 с.л.
● лимонен сок - сок от половин свеж лимон
● захар - 6 с.л.
● масло - 200 г
● ванилия - 2 бр.
● лимонова кора - кората от един лимон

Начин на подготвяне

Започнете с блатовете. В огромна купа изсипете половината пресято брашно, прясното мляко, захарта, щипката сол, амонячната сода, олиото и яйцата. Започнете да разбърквате с дървена лъжица, дослагвайте брашно, и когато ви стане мъчно с лъжицата продължете с ръце.

Измесете меко и нелепнещо тесто. Разделете го на 4 идентични топки (320-330 грама). Вземете тавата на фурната и я обърнете назад, постелете хартия за печене. Разточете правоъгълни кори, колкото тавата, печете в авансово загрята на 160 градуса фурна. Оставете да се охладят.

Започнете да приготвяте крема: В тенджера сипете към 700 мл прясно мляко, лимоновата кора, захарта, ванилиите и лимоновия сок. В купичка разбийте брашното и останалото мляко, да стане гладка каша. Прибавете и него към незаврялото прясно мляко.

Бъркайте до момента в който не получите равен гъст крем. Махнете от огъня и почнете да добавяте дребни кубчета масло, кремът би трябвало да поеме цялото масло.

Време е за най-лесната част - сглобяването на тортата - редите блат, крем и по този начин до края. Върху последния блат не се поставя крем, би трябвало да го разпределите сред останалите блатове.

Оставете да престои по този начин най-малко 12 часа. Оформете красива правоъгълна торта (отрежете всички неравности по края) поръсете с пудра захар

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР