Тортелините са това за италианците, което са пелмените за руснаците.

...
Тортелините са това за италианците, което са пелмените за руснаците.
Коментари Харесай

Как да направим перфектните тортелини

Тортелините са това за италианците, което са пелмените за руснаците. Този тип паста е с плънка и може елементарно да бъде подготвен в домашни условия. Така сигурно ще знаете съставките на тортелините, ще можете да си изберете сами техния заряд и да ги приготвите с подобаващия сос.

Тестото за замесването им е общоприетоо и се подготвя от 300 г брашно, 3 яйца, 1 с. л. зехтин и 1 ч. л. сол. Меси се до пулчаването на безпрепятствено тесто и в случай че е належащо, се прибавя малко вода. Сместа се оставя за към 30 минути и по-късно се разточва. От формички се вършат квадратчета, в центъра на които се поставя определената плънка, затварят се диагонално, придобивайки формата на пръстенчета и се варят в подсолена вода, до момента в който стартират да изплуват на повърхността.

Плънката може да бъде приготвена от подправена кайма, от разнообразни на тип сирена и кашкавали, от маслинова паста, от хайвер, от спанак и сирене, от шунка или луканка с кашкавал и от какво ли още не. След като сте приготвили своите тортелини, можете да избирате с какво да ги залеете, тъй че в действителност да придобият съвършен усет. Ето няколко разновидността за сосове към тортелините:

Доматен сос

Необходими артикули: 450 г консервирани или пресни обелени домати, 1 ч. ч. алено вино, 1 глава лук, 3 скилидки чесън, 1 ч. л. мед, 2- 3 листенца салвия, 1 дафинов лист, 1 ч. л. босилек, 1 ч. л. риган, 3 с. л. зехтин, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Ситно нарязаните домати се поставят дружно с целия обелен лук, салвията, дафиновия лист и виното да врат. След като течността стартира да се изпарява, се прибавят ситно нарязаните скилидки чесън, а лукът се отстранява, защото към този момент си е пуснал аромата. Малко преди сосът да стане задоволително гъст за поливане на тортелините, се прибавят останалите подправки, а дафиновият лист и салвията се изваждат.

 Рецепти за тортелини

Сос с топено сирене и сметана

Необходими артикули: 200 мл течна сметана, 1 опаковка топено сирене, 10 гъби, 3 с. л. масло, сол, риган и босилек на вкус

Начин на подготвяне: Нарязаните гъби се задушават в маслото дружно с чесъна. Котлонът се понижава и се прибавя топеното сирене, до момента в който се разтопи изцяло. Накрая се поставя сметаната и подправките, всичко се разбърква и сосът е подготвен.

Сос със сметана, подправки, рукола и пармезан

Необходими артикули: 1 дребна опаковка заквасена сметана, 1 ч. л. босилек, сол и черен пипер на усет, няколко листенца прясна рукола, 20 г пармезан.

Начин на подготвяне: Готовите тортелини се подреждат в съда, в който ще бъдат сервирани, и върху тях се изсипва сметаната, в която е комплициран босилека. Всичко се разбърква добре, поръсва се с едро нарязаната рукола и пармезана и е готово за сервиране.

Опитайте още от нашите предписания: Тортелини с шунка и Ементал, Тортелини със сметанов сос, Тортелини със спанак, Тортелини с шунка, Тортелини със сметана и гъби.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР