"Топлофикация София" ЕАД обяви, че ще продава електроенергия без посредник

...
"Топлофикация София" ЕАД обяви, че ще продава електроенергия без посредник
Коментари Харесай

Топлофикация София ще продава ток без посредник

"Топлофикация София " ЕАД разгласи, че ще продава електрическа енергия без медиатор и стартира подготовка за независимо присъединяване на българския електроенергиен пазар.

Преди това управлението на сдружението ще избере координатор на общоприета балансираща група и Вътрешни правила за присъединяване на Българската самостоятелна енергийна борса. Това изискване е въведено в член 91 от Закона за енергетиката и член 56, алинея 19 от Правилата за търговия с електрическа сила.

От компанията разясняват, че фирмите-координатори на балансиращи групи са посочени в обществения указател на Комисията за енергийно и водно контролиране и те ще бъдат поканени да показват предложения, като по този метод ще бъде обезпечена опция за изцяло транспарантен и оптимално преференциален за сдружението избор.

"Управителният съвет на "Топлофикация София " ЕАД взе решение и за независимо присъединяване на компанията на „ Българската самостоятелна енергийна борса /БНЕБ/ през 2020 година С оглед оптимално ефикасната позиция на сдружението по повод реализирането на създаваната лична електрическа сила, са заложени следните условия: избор на пазарен сегмент за продажба през БНЕБ на електрическа енергия; разбор на финансовият риск, произхождащ от продажба на създадената електрическа сила и риска от липса на покупател и неспособност за реализация на количествата и най-важното - опция за предплатено заплащане по двустранни контракти за продажбата на сила ", се споделя още в известието на "Топлофикация София ".

В средата на предишния месец изпълнителният шеф на "Топлофикация София " инж. Кремен Георгиев подаде оставка, като уточни персонални аргументи за нея. За краткотрайно изпълняващ длъжността е назначен Александър Александров.

При представянето на новия началник стана ясно, че задълженията на сдружението доближават 756 млн. лв.. 597 млн. лева са отговорностите към Българския енергиен холдинг (БЕХ).

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР