Топлофикация София е в тежко финансово състояние, трайно нерентабилно и

...
Топлофикация София е в тежко финансово състояние, трайно нерентабилно и
Коментари Харесай

Сметната палата с одит за Топлофикация София: Задълбочаваща се неплатежоспособност и декапитализация

" Топлофикация София " е в тежко финансово положение, трайно нерентабилно и със задълбочаваща се несъстоятелност и декапитализация. Това е заключението на Сметната палата от одит, изработен за интервала януари 2018 - декември 2020 година.

Според одитното ведомство поради " технологии от средата на предишния век жителите заплащат цената за пропуснати екологични и ефикасни решения ", осведомят от БНР.

Договорът на " Топлофикация-София " с " Булгаргаз " за доставка на синьо гориво е измежду главните аргументи за влошеното финансово положение на топлофикационното сдружение, откриват от Сметната палата.

Сроковете и изискванията по този контракт задължават " Топлофикация " да заплаща декларираните количества природен газ, без значение дали ги е употребила.

Остарялата и неефективна технология за осъществяване на главната активност на сдружението води до неспазване на европейските екологични правила на допустимите излъчвания азотни оксиди и парникови газове, както и до увеличение на цената на топлоенергията, която се заплаща от жителите, установяват още от одитното ведомство.

Не са положени старания за диверсификация на доставките, а отговорност носи управлението на топлофикационното сдружение и принципалът му - Столична община, допълват от Сметната палата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР