Топдипломатът на Китай Китай Ян Джиечи призова Русия и Украйна

...
Топдипломатът на Китай Китай Ян Джиечи призова Русия и Украйна
Коментари Харесай

Китай призова Русия и Украйна за максимална сдържаност

Топдипломатът на Китай Китай Ян Джиечи прикани Русия и Украйна да демонстрират въздържаност в спора. Това стана на високопоставена среща с представители на Съединени американски щати в събота, съобщи ББС.

Джиечи е член на Политбюро на китайската комунистическа партия и шеф на Централната комисия по външни работи на партията.

„ Всички страни би трябвало да демонстрират оптималната въздържаност, да пазят цивилните и да предотвратят огромна филантропична рецесия “, сподели Джиечи в обобщение на срещата, оповестено от Пекин тази заран.

Ян сподели, че Китай е зает с насърчаването на мирните договаряния и „ интернационалната общественост би трябвало да накара обстановката да се деескалира допустимо най-скоро “, само че добави, че " законните опасения на всички страни " ще би трябвало да бъдат прегледани.

Коментарите му бяха направени на седемчасова среща в Рим със съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан, която беше деликатно следена, защото часове преди старта й чиновниците по сигурността на Съединени американски щати упрекнаха Китай, че е дал сигнал за готовността си да достави Русия с оръжия.

Пекин гневно отхвърли информациите и ги дефинира като подправена вест. Досега Китай се въздържа от наказание на Москва и декларира, че нейните „ опасения за сигурността “ би трябвало да се вземат съществено.

В същото време Пекин показва и " непоколебима поддръжка " за суверенитета на Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР