Топбизнеси излязоха на тезгяха за по 5 млн. евро, показа

...
Топбизнеси излязоха на тезгяха за по 5 млн. евро, показа
Коментари Харесай

Топ бизнеси в Благоевград на тезгяха за 5 млн. евро

Топбизнеси излязоха на тезгяха за по 5 млн. евро, сподели изследване на „ Телеграф “. Търсят се нови притежатели за огромни и сполучливи заводи за дрехи, които шият световноизвестни марки и продават в чужбина. Като най-честа причина за продажбите се показва пренасочване на капитал.

Оферти

Сред офертите е индустриална двуетажна постройка, в която е функциониращо дружество за произвеждане на облекло. Намира се в центъра на Благоевград и цената му е 5 млн. евро. Имотът е с разгъната застроена повърхност от 6500 кв. м и е ситуиран върху имот с повърхност от 5000 кв. м. Построен е през 2000 година. Сградата разполага с съвременни индустриални пространства, повече от 20 офиса, съблекални, сервизни стаи, хранилища, медицински кабинет, ресторант, паркинг. Има лиценз за шивашка активност, като могат да бъдат извадени и за други типове бизнес, допълват притежателите. В момента оттова се изнасят дрехи към прилежащите страни - Македония, Гърция, Сърбия, както и Западна Европа. Друга оферта предлага фабрика за облекла от световноизвестни марки, които се шият за Испания и Франция.

Цената на цялото дружество с оборудването е 2 700 000 евро. Фабриката има 106 чиновници. Фирмата има индустриален потенциал от 190 000 броя дрехи на година. В цената влиза и автопаркът на компанията, който се състои от два камиона, два буса и лек автомобил. Продава се и новопостроена шивашка фабрика за 350 000 евро, работеща от 2005 година Предлага се с съвършен машинен парк и добре подготвен личен състав. Шие долни дрехи, бански, трикотаж и всевъзможни леки текстилни произведения. Работи единствено за световноизвестни марки, които се продават във всички молове у нас.

Условия

Повечето от топбизнесите, които се продават, имат спомагателни условия към бъдещите нови притежатели. Сред тях е всички чиновници да останат на работа и след придобиването на предприятието. Продавачите се наемат и да дават всичките клиенти и контрагенти, както и да обучат новите притежатели. Друго любопитно изискване в някои от фабриките е продавачът да остане в ръководството на бизнеса. Много от продаваните компании работят сполучливо, само че притежателите им имат упоритости да влагат и в други браншове.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР