Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицо.Той е бил откаран в

...
Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицо.Той е бил откаран в
Коментари Харесай

Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицо

Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицо.Той е бил откаран в болница след нападението.

Това беше доказано на пленарното съвещание на Националния съвет на Словашката република Любош Блаха (Смер-СД) и прекъсна работата на актуалната сесия за неопределен срок.

Според телевизия JOJ мъж от тълпата е почнал да стреля по министър-председателя, откакто той е излязъл да поздрави жителите на Хандлова.

Свидетел сподели за Ройтерс, че е чул няколко изстрела и е видял полицията да задържа стрелеца. Свидетелят споделя, че е видял чиновници по сигурността да бутат някого в кола и да потеглят, написа Dnes.bg.

Очевидци описват, че стрелбата е станала след съвещание на държавното управление и е имало 3-4 изстрела, след което Фицо е паднал на земята.

Няма информация за претекстовете, само че Фицо е подложен на критика за меката си поддръжка за Украйна, казвайки, че единственият метод да се постави завършек на войната е Украйна да се откаже от част от своята територия. Той също по този начин е срещу участието на Украйна в НАТО.

Фицо пристигна на власт предишния октомври и спря държавната военна помощ за Киев и отвори информационни канали с Русия.

Заместник-председателят на Народното събрание и ръководител на опозиционната " Прогресивна Словакия " Михал Шимечка е шокиран и ужасяващ от стрелбата по министър-председателя Роберт Фицо (Смер-СД) след държавното съвещание в Хандлова.

" Ние недвусмислено и изрично осъждаме всяко принуждение. Вярваме, че министър-председателят Фицо ще се оправи и че този ужасяващ акт ще бъде обяснен допустимо най-скоро ", акцентира Шимечка.

Според телевизия JOJ мъж от тълпата е почнал да стреля по министър-председателя, откакто той е излязъл да поздрави жителите на Хандлова.

Според очевидци, които са били на мястото на случая, Фицо се е доближил до хората, които са го посрещали, тогава са създадени няколко изстрела. След това Фицо е паднал на земята.

Предполагаемият нападател е бил арестуван от полицията. Полицията отдели региона към постройката.

Президентът Зузана Чапутова остро осъди " бруталното и неразумно " нахлуване против министър-председателя. " Шокирана съм. Пожелавам на Роберт Фицо доста сили, с цел да се възвърне от нападението в този сериозен миг ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР