Тонизиращите напитки са нещо прекрасно. Те ни дават сила и

...
Тонизиращите напитки са нещо прекрасно. Те ни дават сила и
Коментари Харесай

Идеи за домашни тонизиращи напитки

Тонизиращите питиета са нещо прелестно. Те ни дават мощ и сила през целия ден. Грешно е обаче да се залага на изкуствени такива, в чието наличие се откриват нездравословни оцветители и консерванти. Ако желаете да сте дейни и здрави, то най-добре си пригответе тонизиращи питиета вкъщи.

Първото предложение е една напитка, с която умерено може да заместите кафето. Освен че ще избегнете избраните му нездравословни свойства, ще се разсъните с нови сили.

Необходими артикули: Вода, мед, канела, карамфил, кардамон и джинджифил

Начин на подготвяне: 1 литър вода се сварява. Добавя и се 100 г мед. Овкусява се с канелата, карамфила, кардамона и джинджифила. Прецежда се и е подготвена за консумация – топла или студена.

Друга утринна тонизираща напитка, която можете да си приготвите, е за феновете на кафето, защото то влиза в състава ѝ.

 Напитки с джинджифил

Необходими артикули: 10 г кафе, 1/4 л вода, 250 г кисело мляко, 100 г пудра захар, 2 яйчени жълтъка

Начин на подготвяне: Сварява се турско кафе. Подслажда се със захар и се оставя да се охлади. Жълтъците се разрушават на пяна и се прибавят, дружно с млякото към кафето. Сместа се схваща и е подготвена за пиянство. Еликсирът, с изключение на деятелен, е и много хранителен.

Плодовете са измежду най-енергийно заредените богатства, с която ни е дарила природата. Поради това те постоянно влизат в състава на избрани енергийни питиета.

Бананова енергийна напитка

 Тонизиращи питиета

Необходими артикули: 1 приблизително огромен банан, 400 мл сок от моркови, 2 с.л. разтварящи се овесени ядки, 2 с.л. разрушена сметана, 4 с.л. лимонен сок

Начин на подготвяне: Бананът се бели, реже на части и дружно със сока от моркови, овесените ядки, лимоновият сок и сметаната се слагат в миксер. Разбива се добре и се оставя да набъбне леко. Сервира се леко охладен.

За интензивно спортуващите пък може да се подготви следната енергийна напитка:

В 1/2 литър вода се прибавя 1 с.л. мед, 1 с.л. сироп от шипки, лимонен сок на усет, 100 мг витамин С и няколко кубчета лед.

Друг вид за даваща мощ напитка е тази с по този начин потребния мед:

В 1 литър вода се разтваря 2 с.л мед. Добавя се 1 лимон, нарязан на кръгчета и мента. Медената напитка е най-приятна, когато е охладена.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР