Тони Надал смята, че въпреки неубедителните си резултати през последните

...
Тони Надал смята, че въпреки неубедителните си резултати през последните
Коментари Харесай

Чичо Тони: Джокович ще продължи да е най-голямата заплаха за Рафа

Тони Надал счита, че макар неубедителните си резултати през последните седмици, Новак Джокович и тази година ще бъде най-опасният конкурент за неговия племенник Рафаел на Ролан Гарос, предава TennisKafe.com. След впечатляващото показване на Стефанос Циципас на шампионатите в Монте Карло и Барселона, доста почитатели и специалисти обявиха, че съгласно тях той има максимален късмет да детронира Матадора, само че Чичо Тони не е склонен. Испанският експерт съобщи също, че купата от Барселона е доста значима за международния №2, изключително в сегашния миг.

„ Да завоюва трофея в Барселона беше доста значимо достижение за Рафа. Той не сподели най-хубавата си игра по време на шампионата, само че все пак съумя да победи международния №5 в много дълъг край. Това сигурно ще повдигне самочувствието му и той ще чака с голяма убеденост Мастърсите в Мадрид и Рим, както и Ролан Гарос “ – сподели Тони Надал пред испанския уебсайт TTdeporte.

Испанецът разяснява и международния №1 Новак Джокович. Сърбинът стартира доста мощно годината и завоюва Australian Open, само че резултатите му през сезона на клей досега надалеч не са толкоз положителни. Той отпадна още след първия си мач на Мастърса в Монте Карло, а предходната седмица изненадващо не съумя да завоюва купата на ATP 250 шампионата в родния си Белград, откакто загуби от Аслан Карацев на полуфинала. Няколко дни след провалянето Джокера разгласи, че няма да пази купата на Мастърса в Мадрид.

Въпреки всичко това обаче, Тони Надал продължава да счита, че точно Джокович ще продължи да бъде главният съперник на „ Краля на клея “ в идните шампионати.

„ Джокович позволи провали в Монте Карло и Белград и сигурно ще бъде обезверен на идващия шампионат, в който ще взе участие. Той обаче е измежду тези играчи, които имат потребност единствено от един добър мач, с цел да си възвърнат самочувствието. Мисля, че той ще продължи да бъде най-голямата опасност за Рафа и ще е измежду кандидатите за купата на всеки шампионат, в който играе “ – приключи Чичо Тони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР