Тони Кис обича еднакво силно, както живота, така и жените,

...
Тони Кис обича еднакво силно, както живота, така и жените,
Коментари Харесай

Георги Връбчев за книгата "Жените на другите": Модерна, слънчева история за летни страсти и любовни многоъгълници

Тони Кис обича еднообразно мощно, както живота, по този начин и дамите, само че по оня необикновен, кавалерски и демодиран метод, който ги кара да се усещат мечтани когато и да е. Мил, методичен и задоволително прелъстителен, той е мъж фантазия за всяка жена. Яркото наличие на нежната половина от света трансформира книгата в освен това от занимателна, лятна и стилна история, разказана със забележителна доза възприятие за комизъм и почитание към човешките достолепия на всяка жена. История за взаимна деликатност, шумни празненства и разкош, криптовалути и акции, изменничества и амнистия, които разкриват деликатната природа на основния воин.

Георги Връбчев е притежател на няколко интернационалните награди от влиятелни литературни състезания в Италия и Израел. Автор е на книгите „ Някъде...там...някъде ”, „ Акорди ”, „ Ерик: Сказание за силата “. Освен създател той работи и като правист. А в този момент ще показа забавни детайлности за новата си книга пред Jenite.bg.

Какво ще открием на страниците на " Жените на другите " ?

Модерна и слънчева история за занимания, летни пристрастености и любовни многоъгълници в спирали от криптосхеми, интриги, сексапил и надиграване от двете страни на закона. История, разказана с възприятие за комизъм и положително въодушевление.

Какво се крие в заглавието ?

Именно тези усмивки, комизъм и положително въодушевление, които ме съпътстваха, до момента в който пишех и които, по думи на към този момент прочели книгата, остават у читателя, след последната страница. Жените, с които поддържа връзка основният воин Тони, са тези, които моделират сюжета и дефинират неговата посока и обрати. И нито една от тях не е " негова ” в общоприетия смисъл, само че това не му пречи да се отнася към тях като към прелестна картина на изящна статуя в музея на Живота.

Как пристигна концепцията за основаването на книгата? Какво или кой Ви въодушеви ?

Идеята пристигна от мое лятно стихотворение " Юлско слънце ”, което носи точно това въодушевление, което се надявам да остане у читателя дълго, откакто прочете книгата. Вдъхнови ме лятото, чувството за независимост, което дава морския бриз, както и в немалка степен биографията на международните колоси от рок група " KISS ”, която четях същото лято.

Припознавате ли се до някаква степен в облика на основния воин ?

Доста сме разнообразни и това ми даде безспорна независимост на въображението, лишена от съвсем всевъзможни граници.

Какви чувства желаете да оставите в читателите ?

Усещането за светлина и независимост, чувството, че животът е прекрасен, когато гледаме на него с усмивка и позитивно. Пред каквито и премеждия да се изправя основния воин, той реагира с позитивизъм и с непрестанната обективно-субективна конфигурация, че той е там, с цел да се забавлява. Във всички случаи. Дори и когато на карта е заложен живота му.

Описвате Тони Кис като благ и методичен благородник. Останаха ли такива мъже в днешно време ?

Има ги и не са на изгубване. Точно те са извънредно значими в днешните освирепели дни и не трябва да забравяме, че ги има. Както и не трябва да забравяме, че дамата е тази, която може да накара един мъж да разпери криле или да се срине в неподозирани дълбини. Ние просто сме двете елементи на едно цяло.

Тони Кис се сблъсква с разнообразни дами в романа. Как бихте описали дамите в модерното общество ?

Силна и нежна, блага и делова. Не бих споделил, че срещите му с дамите наподобяват на " конфликт " (смее се). Нека читателите да открият сами скритото обръщение във всяка от тези срещи.

Вдъхновяват ли ви ваши прекарвания и срещи, които по-късно да вплитате в сюжета ?

Да. В по-малка или в по-голяма степен имат отражение във всичките ми книги. Наблюдателен съм по природа и се стремя героите ми да имат житейски, живи и правдоподобни черти. Не желая и не " трансферирам ” непосредствено претърпени от мен обстановки в написаното, заплитам ги, доколкото фикцията има потребност от тях.

Как бихте описали съвършеното лято в няколко думи ?

Дълга и занимателна морска почивка, последвана от безкрайни часове с книга в ръка в прохладните сенки на гористите планини.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР