Толкова важно нещо в държавата като плана за приемане на

...
Толкова важно нещо в държавата като плана за приемане на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов гневен. Посече Асен Василев

Толкова значимо нещо в страната като проекта за приемане на еврото, което визира всеки един български жител, джоба и спестяванията му, финансовият министър се пробва да го взема решение еднолично, без да се допитва до Народното събрание. Това съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов на брифинг в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди това от партията желаеха в декларация от парламентарната естрада Националният проект за въвеждане на еврото, който през днешния ден ще прегледа Министерският съвет, да бъде разискван в Народното събрание.

" Този парламент е тук за това, с цел да може да се разисква в необятен кръг от представителите на народа, да имат всички жители достъп до тази информация и тогава да се вземе решение, а финансовият министър Асен Василев се пробва да работи като самовластник във финансовата сфера, това е безусловно неприемливо ", безапелационен бе Йорданов. И направи съпоставяне: това е все едно финансовият министър самичък да си разпише бюджета, да не го покаже на народните представители и " да си го работи, както на него му отърва ".

Включително сега с бюджета, който е гласуван от Народното събрание, финансовият министър си разрешава да прави неща, за които няма глоба, съобщи още Йорданов. В случая с приемането на еврото се пробва да направи същото, добави той.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански (ИТН) разяснява, че този проект не би трябвало да бъде признат небрежно и " на мрачно ", а би следвало да бъде показан в Народното събрание. Стоим твърдо зад това да ни бъде показан този проект, с цел да сме сигурни, че курсът 1,95583 ще залегне там и ще бъде отразен така наречен разбор разходи/ползи, разяснява той.

Според Каримански процесът по евакуиране на националната валута е извънредно комплициран и сложен, по тази причина от Има Такъв Народ желаят да знаят по какъв начин ще бъде включен в този народен проект, кои органи са ангажирани и по какъв начин ще бъде разпределено във времето. От извънредно значение е по какъв начин ще устоим на шока от инфлацията, защото той е определящ за по-нататъшно осъществяване на критериите за влизане в еврозоната, уточни още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР