Тол системата е в търговска експлоатация от 1 март. Осигурили

...
Тол системата е в търговска експлоатация от 1 март. Осигурили
Коментари Харесай

Екипи на АПИ помагат на шофьорите за тол системата

Тол системата е в комерсиална употреба от 1 март. Осигурили сме условия за пазаруване на маршрутни карти и мобилните екипи на тол контрола указват на всеки консуматор къде е най-близкото място, от което може да я вземат. Кол центърът на Националното тол ръководство работи непрекъснато за старта на тол системата, заяви пред БТВ проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на АПИ.

"Основното усложнение при водачите е да се ориентират кой маршрут да изберат, защото се оказва, че част от тях не познават класификацията на пътната мрежа. По пунктовете има наши екипи, които да им оказват помощ ", изясни той.

Проф. Асенов акцентира, че маршрутната карта се издава за 2-5 минути и е основана организация по едно и също време да работят 92 точки, от които тя да се издава. "Така за час можем да обслужим 300 тежкотоварни автомобила. При 8 000 оптимален директен трафик дневно, до 21 ч. в неделя към 6 900 камиони и рейсове над 3,5 тона бяха купили маршрутна карта на граничните контролно-пропускателни пунктове ", заяви още той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР