Тока коментира търканията между Румен Радев и Бойко Борисов бившият

...
Тока коментира търканията между Румен Радев и Бойко Борисов бившият
Коментари Харесай

Герджиков: Радев и Борисов са мъжкари, няма самолетна сделка

Тока разяснява търканията сред Румен Радев и Бойко Борисов някогашният длъжностен министър председател Огнян Герджиков.

„ И двамата са задоволително интелигентни, с цел да знаят до каква степен могат да си разрешават напрежение, с цел да не се стига до съществени проблеми”, означи обаче той пред bTV.

По въпроса за решението на служебния кабинет за закупуване на изтребители "Грипен ", взето в последните дни на служебния кабинет, Герджиков разяснява, че са създали това, което е трябвало.

„ Когато в дневния ред на Министерски съвет пристигна тази точка, аз леко се тормозих , тъй като оставаха десетина дни до края на мандата, и незабавно звъннах на президента да запитвам толкоз ли е неотложно в този момент ние да вземем решение за самолетите. Той сподели: "Да, това е доста значимо, другояче изпускаме периоди, ще се протака, можем да изпуснем финансирането. И аз взех решение, че в действителност това би трябвало да бъде направено, разясни той.

„ Ние валидирахме това, което експертната комисия от 19 души единомислещо реши и класира самолетите”, акцентира Герджиков, като добави, че комисията е назначена от предходното Народно събрание, не от нас.

Той акцентира, че няма концепция да са сменяни военни специалисти и в случай че е ставало такова нещо, то е ставало отвън Министерски съвет и отвън неговото познание. И бе безапелационен - " договорка не сме сключвали ".

По думите му Борисов няма съображение да се сърди на служебния кабинет по тематиката.

Герджиков призна, че с Радев поддържат епизодични контакти и са се чували 1-2 пъти, откогато не е длъжностен министър председател.

Според Герджиков президентът се оправя добре и стои съществено и устойчиво на поста. С третия си кабинет министър председателят Борисов е с насъбран голям опит, което е безпределно скъпо, сподели още той. И е уверен, че ще успеем да се оправим с европредседателството.

Накрая Огнян Герджиков сподели още, че още от първия ден, в който към този момент не е бил длъжностен министър председател, се е отказал от защита и длъжностен автомобил.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР