Точно в 18 часа в София започна шествие под мотото

...
Точно в 18 часа в София започна шествие под мотото
Коментари Харесай

Никола Минчев поведе протест пред президентството

Точно в 18 часа в София стартира шествие под мотото „ Марш за европейска България “, проведен от „ Правосъдие за всеки “. Според основателите проявата е в отбрана на парламентаризма и против случилото се през миналата седмица - отстраняването на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев от „ Продължаваме Промяната “.

Протестът стартира пред президентството, тъй като по думите на уредниците, по този начин те желаят да припомнят на президента, че това са същите хора, излезли на площада преди две години.

Според проектите на уредниците, откакто протестиращите се съберат пред президентството, се чака да създадат марш до Народното събрание, където ще се съберат с митинга в поддръжка на държавното управление.



Още редица митинги в поддръжка и срещу държавното управление се готвят през днешния ден и на следващия ден в София и огромните градове в страната. Министерство на вътрешните работи стартира инспекция на апели за ескалация на напрежението на плануваните митинги тази седмица. Във вътрешното министерство е постъпила оперативно информация и голям брой сигнали за изявления в обществените мрежи. Проверката ще бъде на територията на цялата страна, а задачата й е да откри провокатори.



Снимки: Агнеса Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР