Точно в 11.00 часа, в катедрален храм Св. Николай Мирликийски

...
Точно в 11.00 часа, в катедрален храм Св. Николай Мирликийски
Коментари Харесай

Започна отбелязването на Международния ден на хората с редки болести в Стара Загора

Точно в 11.00 часа, в катедрален храм „ Св. Николай Мирликийски Чудотворец “, с молебен за здраве бе маркиран Международният ден на хората с редки заболявания в Стара Загора. Малко по-късно, от градинката с пингвините до църквата, в небето  полетяха алегорично цветни балони в символ на поддръжка към хората, борещи се с редките заболявания. Зам.-кметът Надежда Чакърова, доктор Антония Тодорова и представители на отделите  „ Образование “ и „ Здравеопазване “ показаха своята съпричастност. Община Стара Загора  и тази година се включва в акцията, която има за цел да повиши  осведомеността за редките заболявания и за проблемите на милионите хора, наранени от тях.  В публичния превоз има осведомителни материали по тематиката. Малко по-късно през днешния ден, 29 липи ще бъдат засадени в старозагорския кв. „ Железник “.

Събитията по отбелязване на Международния ден на редките заболявания в Стара Загора се провеждат от Национален Алианс на хора с редки заболявания, Сдружение на Тарловите пациенти в България - Лечение без граници, Асоциация „ Муковисцидоза " - България/CF Bulgaria, „ Радея “ - Амбулатория за здравна и сестринска помощ, Сдружение " Самаряни ", АСМБ - Стара Загора, Клуб за Бъдеще - Стара Загора, Старозагорска света митрополия, с поддръжката на Община Стара Загора.
-->
Международният ден на редките заболявания се отбелязва всяка година, в последния ден на февруари. Пациентски организации и техните сътрудници сплотяват напъните си за повишение на осведомеността за редките заболявания и за проблемите на милионите хора, наранени от тях. Заради незадоволителните научни знания по тематиката и неналичието на насъбрани количествени данни, редките заболявания постоянно са сложни за диагностициране и надлежно за лекуване. В продължение на години, даже десетилетия, пациентите живеят без вярна диагноза, като през цялото това време страдат физически от затруднения, само че и психически от неналичието на диагноза. Единственото решение са научните проучвания в тази област, които дават вяра както на страдащите от редки заболявания по света, по този начин и на техните фамилии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР