Точно един месец измина от началото на войната на Русия

...
Точно един месец измина от началото на войната на Русия
Коментари Харесай

Конраофанзивата на армията на Украйна продължава

Точно един месец измина от началото на войната на Русия против Украйна.

„ Ние издържахме шест пъти по-дълго, в сравнение с планираше врагът “, съобщи тази нощ в послание към нацията украинският президент Володимир Зеленски, представен от Укринформ. " Те бяха сигурни, че Украйна не е страна. Те бяха сигурни, че ние не сме народ. Те сами се излъгаха ", добави той по адрес на управлението на Русия.

По данни на западни разследващи служби продължава контраофанзивата на украинската войска в региона на Киев.Британското министерство на защитата даже счита, че има действителна опция деморализираните съветски елементи да бъдат обкръжени.

Кметът на КиевВиталий Кличко заяви, че украинските сили са си върнали съвсем всички квартали на основното западно предградие Ирпин.

Зеленски прикани света да стачкува против войната

Украинският президент насочи разгорещен апел към хората по целия свят да стачкуват против съветската инвазия в Украйна, съобщи Франс прес.

" Излезте, носейки украинските знаци, с цел да отбраните Украйна, с цел да отбраните свободата, с цел да отбраните живота!Съберете се на площадите, на улиците, излезте на открито, направете по този начин, че вашият глас да бъде чут ", прикани Зеленски.

" Изразете мнението си, протестирайте от вашите офиси, от вашите домове, от вашите учебни заведения и вашите университети, протестирайте в името на мира! Светът би трябвало да спре войната ", добави той.

Посланието на украинския президент бе отправено броени часове преди в Брюксел да се проведат една след друга три срещи на върха - на НАТО, на Г-7 и на Европейския съвет, отдадени на войната в Украйна.

Зеленски ще приказва на тях посредством видеоконферентна връзка. Той към този момент прикани НАТО да достави оръжия на страната му. " Изчистете нашата земя от нашествениците и възстановете мира в Украйна ", съобщи той.

Организация на обединените нации ще гласоподава резолюция, която упреква Русия за филантропичната рецесия в Украйна

Общото заседание на Организация на обединените нации ще гласоподава през днешния ден резолюция, която упреква Русия за задълбочаването на филантропичната рецесия в Украйна.

Документът, подсилен от от 90 страни, приканва за прекъсване на сраженията в Украйна и най-много нападенията против цивилни и техните жилища, учебни заведения и лечебни заведения, съобщи АП.

Представителите на Москва в Организация на обединените нации нарекоха този план " антируски " и упрекнаха поддръжниците му, че нехаят за филантропичната обстановка в Украйна и политизират тематиката.

Предстоящият избор бе предшестван от неуспеха на рускатапроекторезолюция в Съвета за сигурност, която признаваше филантропичните потребности на Украйна, само че не загатваше съветското военно настъпление в страната, оставило милиони украинци без храна, вода и заслон.

Проекторезолюцията беше импортирана от Москва и гласувана в сряда. За нея гласоподаваха само Русия и Китай, до момента в който останалите членове на Съвета за сигурност в Организация на обединените нации се въздържаха.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР