Тленните останки на бившия японски премиер Шиндзо Абе бяха транспортирани

...
Тленните останки на бившия японски премиер Шиндзо Абе бяха транспортирани
Коментари Харесай

Тленните останки на бившия японски премиер Шиндзо Абе бяха транспортирани до Токио

Тленните остатъци на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе бяха превозени през днешния ден до Токио, откакто през вчерашния ден той бе прострелян смъртоносно по време на предизборна тирада в западния град Нара, съобщи АП.

Раненият бе откаран по въздуха до локална болница, където умря от загуба на кръв макар кръвопреливанията. Полицията арестува на място нападателя, някогашен чиновник от японските сили за самозащита.

Покушението преди парламентарните избори в неделя шокира страната и породи подозрения дали защитата на експремиера е била съответна. Смъртта на Абе провокира вълна от съболезнования от страна на международни водачи, уточни АП.

Ройтерс добави, че голям брой опечалени жители поставят през днешния ден цветя на място на убийството в Нара. В понеделник там ще се състои нощно бдение в памет на починалия експремиер.

Погребението на Шиндзо Абе е планувано за вторник. Засега не се оповестява, че ще има обществена възпоменателна работа.

Агитацията за изборите за горна камара на Народното събрание бе възобновена макар трагичното събитие. В неделя се чака победа на обединението на премиера Фумио Кишида, който е протеже на Абе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР